Keuken

Toon eens je keuken, vroeg tante Hilde aan blogland. Het lijkt hier al een beetje vanzelfsprekend maar bij elke opmerking denk ik toch weer...

Toon eens je keuken, vroeg tante Hilde aan blogland. Het lijkt hier al een beetje vanzelfsprekend maar bij elke opmerking denk ik toch weer aan hoe donker deze ruimte ooit was. Een verloren ruimte met een traphal, een lelijke schouw met fake bakstenen tegeltjes. Plaats voor een kast met daarnaast een computertafeltje van Ikea en daartegenover mijn bureau met boekenplank op. Ik zat er nooit maar er lagen wel tijdschriften en rekeningen.Nu is er daglicht dankzij de lichtstraat en zelfs een beetje via de open trap. De keuken komt van bij kvik, net als de dampkap en vaatwasser. Het is hun bekende model in mat wit met een bamboe werkblad. Even werd nog gedacht dat we er twee gingen nodig hebben en er een naad zou zitten maar alles kon uit één enkel blad. Voor de andere keukentoestellen gingen we bij Loeters, modellen van het vorig seizoen (zo vreemd dat er ook seizoenen zijn bij keukentoestellen) of met een krasje. Vooral het fornuis is een eye catcher en heel handig dat de grote vlam apart zit. Dit zou enkel bij zanussi zijn zeiden ze in de winkel.

Boven op de kast staan een paar grotere potten en die stoel hoort hier eigenlijk niet thuis. We kochten een hoog tafeltje bij ikea voor wat extra werkblad, al durf ik er ook wel eens een mailbox uitkuisen terwijl ik een koffie drink.

En bij de "afwerkingskes" hoort het maken van een afscheiding voor de afvoerbuis van de dampkap.


You Might Also Like

2 reacties