To flannel or not?

Wel zo op de kapstok geeft het toch een andere indruk. Ik werkte het ergens donderdagnacht af, ik wou het al een tijdje opgeven, maar het w...

Wel zo op de kapstok geeft het toch een andere indruk. Ik werkte het ergens donderdagnacht af, ik wou het al een tijdje opgeven, maar het was nog enkel de zoom en dan nog de zoom van de mouwen en toen moest ik het spoeltje opwinden omdat de draad op was en toen was er nog... Je weet misschien hoe het gaat, maar ik deed verder en zag de tijd weg tikken. Ook al was ik moe, toch lukte het niet om in slaap te vallen en als dat dan wel lukte was het heel onrustig. Verre van ideaal voor een vrijdag, maar kijk, ik kon mijn nieuwe kleedje aan. En ja, dat was nogal optimistisch, de thermometer zei 2° toen ik vertrok. Zelfs met een dikke trui en panties was het een beetje overmoedig. Maar ik voelde me huppelig en de vrolijke kleur onderstreepte dat alleen maar. En ik kreeg opmerkingen op de vrolijke kleur, verschrikkelijk vind ik dat om in de winter plots alleen donkere tinten te zien. En ik bleef in de wolken, het enige wat ik anders zou doen is de lengte van het lijf. Naar mijn gevoel is dit wat te kort, waardoor mijn kont er dikker uit ziet. Al zal het met die gefronste rok eigenlijk nooit goed komen, natuurlijk. Maar een superjurk!

Alleen moet je daar realistisch in zijn, het wordt nog kouder en dan is ongevoerd katoen echt wel lastig. Ik zou kunnen proberen met een voering, maar ik zag meer in een andere dikkere meer winterbestendige stof. In mijn voorraad zit vooral katoen en dan is er ook nog flanel en wol. De laatste viel af wegens te dik, de tweede was een twijfelgeval. Ik ben zot van flanel en kocht er vorig jaar bij Julija in de solden (trouwens nu loopt ook een -30% actie via haar facebook). In gedachten zag ik er een pyjamabroek in, of eigenlijk twee en ik koos twee stoffen en toen eentje al uitverkocht bleek, deed ik eens zot en kon ik 5 meter flanel van Ann Kelle (voor Robert Kaufman) gaan afhalen. Gezien mijn uitstelgedrag kwam er van de pyjamabroeken niks in huis en nu riep de stof zo'n beetje mijn naam. Maar kan dat wel flanel voor kledij en voor volwassenen?  

De facebookgroep van de Ijverige Wijven leek niet overtuigd. Daar schreeuwde men pyjamabroek en daar deed Kaufman-namedropping weinig aan. Ik overdrijf nu een beetje maar ik deelde ergens ook wel hun gevoel. Ik ging al eens door de flickr groep van de sew-along en vond een schitterend exemplaar in houthakkershemdstof. En die ruiten kwamen ook voortdurend terug bij de zoekmachine.Maar ik kan koppig zijn en dus rolde gisteren dit van mijn naaimachine...

Voorlopig zonder mouwen, zonder beleg, zonder afgewerkte naden (en nog meer dan genoeg over voor een pyjamabroek). Maar met een iets langer lijf waardoor meer mijn natuurlijke taille gevolgd wordt (mijn kont blijft wel last hebben van de fronsjes, maar daar kan ik wel mee leven). Ik ben geneigd om te denken dat het kan, maar wat denken jullie?

You Might Also Like

2 reacties