Het luie wijf

Op de laatste ijverige wijven meeting was er een workshop waar ik je binnenkort veel meer over hoop te vertellen, maar achteraf was er ook d...

Op de laatste ijverige wijven meeting was er een workshop waar ik je binnenkort veel meer over hoop te vertellen, maar achteraf was er ook de discussie: eerst proberen in een teststofje (calico? ik had er nog nooit van gehoord) of meteen in een stof die je wel ziet zitten en dan op goed geluk? Nu, ik kon me wel vinden in die ene  mening die zei dat haar tijd beperkt was, dus liet ik de sew-along bij Paunnet wat passeren. Al las ik wel goed de instructies over het aanpassen van het patroon.

Time is limited, so there was this dilemma: try a muslin or go with the flow and take the risk with the actual fabric. I've read the posts on the sew-along carefully, but somehow I already had decided. After taking my measures, I saw my measures are rather straight forward, I end up in the largest size. As always I try to ignore those pret-à-porter measures. 

Sureau Sew-along


Tot vanavond, ik trok de patroondelen voor het bovenstuk over en koos zonder twijfelen een stof. Deze van bij koekepeertje, ooit gekocht op een petit bazaar en onlangs nog in de mailing van Le Chien vert. Het patroon kocht ik bij de Stoffenkamer, momenteel is het nog steeds enkel beschikbaar in het Frans. Maar de tekeningen zijn best duidelijk. Na het meten was ik het wel zeker, ik eindig in één maat dus de aanpassingen zijn in principe beperkt, al moet ik toch weer even slikken dat ik in de grootste maat uitkom. Ik paste na het in elkaar zetten van het bovenstuk maar merkte bij het beleg dat ik langs beide zijden wat over had.

I decided to take the risk. Beforehand I had some trouble deciding on the fabric, but I took the cheapest one but still good quality and decided to go ahead. I traced the top and cut the whole thing. I tried it on after assembling the front. The only issue I had was with the facing leaving out too much fabric. 

 

Ik stikte de rand door en knipte bij. Voor het strijken en doorstikken paste ik nog eens het bovenstuk. Er zit ook nog geen rits in, dus trekt het wat scheef en de draad voor het fronsen zit er nog in, wat langs de ene kant wat extra rimpels geeft. Als ik het nog eens maak, denk ik dat ik het bovenstuk best wat verleng, gewoon om mijn natuurlijke taille beter te accentueren. Veel scheelt het niet, dus hoop ik er deze keer mee weg te raken (post). Maar voor de rest ben ik wel tevreden. Er blijkt een richting in de stof te zitten en wonder boven wonder heb ik die gewoon gerespecteerd.

I sew the neckline and backline following the front side, I liked that neckline when trying on. There is no zipper, so it's a bit uneven and I still have to iron and stitch the sides. But I like it already. Note to self, maybe next time make the body somewhat longer (read the post) to follow my natural waste. It doesn't need that much extra. Luckily I noticed respecting the direction in the pattern fabric after cutting the body piece. 


You Might Also Like

0 reacties