Kikker leest

Twee meisjes was al wat nieuwsgierig in de commentaren, hoe het nu zat. Ik had eigenlijk pas zelf mijn handgeschreven kaartjes op de post g...

Twee meisjes was al wat nieuwsgierig in de commentaren, hoe het nu zat. Ik had eigenlijk pas zelf mijn handgeschreven kaartjes op de post gedaan. Ik moet wel bekennen dat ik drie verschillende fragmenten heb opgestuurd en in het Engels, omdat dat nu eenmaal de taal is waar in ik het meeste lees. Sorry dames! Wel had ik er al eentje ontvangen, de laatste was er vanmorgen. En omdat er misschien nog mensen op zoek zijn naar tips, deel ik ze hier met jullie.


In een kleurrijke envelop bezorgde Villa Speelmama haar tip: Kamer van Emma Donoghue. Het verhaal wordt verteld door een 5-jarig jongetje en ik ben alvast nieuwsgierig na de beschrijving. Verder (omdat blijkbaar niemand goed kan kiezen) nog een paar tips: Stad der blinden (gelezen en zalig), de eenzaamheid der priemgetallen (ook goedbevonden), 1984, Da Vinci code (verslonden, net als de andere), Toevluchtsoord van Lydia Verbeeck, de alchemist van Paulo Coelho, Oscar en oma Rozerood van Eric-Emmanuel Schmitt. Grappig wel dat ik de eerste drie ook gelezen heb, maar dat maakt dat haar tip me wel zal liggen, denk ik. Toen ik de paragraaf las die Els van Koekje, Haakje, Maakje me toegestuurd had, wist ik het meteen. Dit boek heb ik ook al gelezen. Lang geleden, maar duidelijk niet vergeten. Het was een brief die echt nostalgie uitstraalde en de boekenwijzer komt zeker wel van pas. Verder ook nog Paula van Isabel Allende en De weg van Cormac Mc Carthy. Allende sukkelt al een tijdje op mijn lijst, het tweede zei me niks. Ze maakte ook foto's op haar blog van de tips. En vandaag was er dan de brief van Klaartje. Ze had die heel handig opgevouwen want ik begon een brief aan Doornroosje te lezen, dat ik hem niet kende maar dat hij mijn prins was,... Echt, ik was even van mijn melk en hoopte stiekem dat het waar was. Een betere reden om Brieven aan Doornroosje van Toon Tellegen te lezen is er misschien wel niet. En ook zij kon niet goed kiezen: en de ezelin zag de engel (Nick Cave), ik vraag me af of dat boek hier niet ergens ligt te wachten om gelezen te worden. Mevrouw Verona daalt de heuvel af (Dimitri Verhulst), I.M. (Connie Palmen), De kolonel krijgt nooit post en De ongelooflijke maar droevige geschiedenis van de onschuldige Erendira en haar harteloze grootmoeder (Marquez) en het blijkbaar gekke Zeugzoenen van Marie Darrieussecq. Veel nieuwe leestips, ook boeken waar ik nog nooit van heb gehoord. Bedankt .tonBouton en twee meisjes en Kikker natuurlijk.

You Might Also Like

3 reacties

 1. ik kreeg vandaag mijn 1e brief! super toch! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kreeg vandaag ook mijn eerste brief, waarover ik al uitgebreid blogde. Ik kijk vol spanning uit naar de rest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga nu eens in mijn bus kijken zie :)
  Ik lees nooit in de originele taal, heb aan de unief iets teveel Engels moeten lezen. Dus Respect ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen