die tijd

Elk jaar voor de zomer worden premies uitgereikt en elk jaar gaat dat gepaard met een personeelsvergadering. De namen worden met veel g...


Elk jaar voor de zomer worden premies uitgereikt en elk jaar gaat dat gepaard met een personeelsvergadering. De namen worden met veel gedoe bekend gemaakt en als je weet dat je een gaat krijgen voel je enkel misplaatste schaamte voor het gedoe rond de aankondiging. Bij het buitengaan van de zaal vroeg hij of mijn nieuwe telefoon al werkt en ik moest ontkennend antwoorden. Ik had al laten vallen dat ik het toch maar verdacht vond dat ik er zo lang had moeten op wachten. Nu zei ik iets als mijn efficiƫntie die in het gedrang dreigde te komen. De collega voor ons had de grap door en machte spottend mee, goed wetend dat ik al heel de dag een van onze opdrachtgevers probeerde te contacteren. "Maar dit moet toch motivatie zijn om efficiƫnt te werken?" Hij had duidelijk de spottende toon niet gehoord of dacht grappig te reageren. Ik hoef geen premie, ik vind dat ik gewoon mijn werk doe en dat ik dat goed doe. Maar kan je dat niet van iedereen verwachten? Voor mij mag het gerust zonder, maar aangezien het systeem bestaat vind ik het ergens ook maar normaal dat ik die eens krijg. Ik ga een financieel extraatje nu ook niet weigeren. Is dat hypocriet?

You Might Also Like

1 reacties

  1. Bij ons is die premie afgeschaft en eerlijk gezegd, denk ik dat dit beter is. Ik heb hem ook een paar keer gekregen en voelde mij daar inderdaad ongemakkelijk bij en het zorgt toch maar voor naijver.

    BeantwoordenVerwijderen