Dagen zonder vlees

Ik vind van mezelf dat ik best wel af en toe vegetarisch eet. Al kan ik ook wel genieten van een steak en vis, vooral vis. Ik schat toch dat...

Ik vind van mezelf dat ik best wel af en toe vegetarisch eet. Al kan ik ook wel genieten van een steak en vis, vooral vis. Ik schat toch dat ik twee keer in de week vegetarisch eet. Dus ik wou de uitdaging wel aangaan, kan het met minder?

Antwoord: ja. Ik heb zo ongeveer 2 keer per week gezondigd. In totaal zijn er 15 dagen van de 40 niet-vegetarisch geworden, maar ik vind het systeem wel wat streng. Een vegetarische dag is drie maaltijden. Ontbijt is bij mij geen probleem, ik hou nogal van zoet om de dag te beginnen. Maar bij de andere twee maaltijden is het wat lastiger, geen spekjes in de spaghetti, geen balletjes in de tomatensoep, geen klein stukje vis bij shushi,... Je hebt rap ergens wel wat dier zitten. Een van de twee maaltijden is zonder problemen vegetarisch, maar de andere ligt soms wat moeilijker. En dan is er de sociale controle, want je doet mee aan dagen zonder vlees en de rest is daar toch strenger op. Ik heb het heel eerlijk ingevuld, ook dat ene balletje in mijn tomatensoep op het feestje van het neefje. Maar echt overdaad kan je dat niet noemen, niet zoals die keer dat ik 's middags een lamsstoofpotje bij vertrek van collega at en 's avonds ribbetjes met een vriend. Dat zijn uitzonderingen zelfs buiten de 40-dagenperiode. Ik heb er geen rekening mee gehouden als ik bij mijn ma ging eten, ik kan dat mens dat niet aandoen. In Berlijn heb ik ook gewoon gekozen waar ik zin in had en ook bij vrienden heb ik braaf opgegeten wat ze voorschotelden.

Dieptepunt waren de vegetarische worsten op het werk, Zweeds maar volgens mij waren ze te voet tot op mijn bord gewaggeld. Echt niet te eten, met of zonder sausje. Gisteren ben ik bij de Greenway gaan eten, overheerlijke canneloni's met spinazie, tomatensaus en champignons. Op die manier zou ik elke dag zonder problemen vegetarisch kunnen eten, denk ik dan. Ik had gehoopt dat ik zelf wat meer zou koken en dingen proberen maar dat is er niet van gekomen.

Dus ja, het had beter gekunnen, maar het zijn in elk geval wel meer dagen zonder vlees geworden.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Jaaa, Greenway is fantastisch! De lasagne is daar ook echt heerlijk. Eigenlijk alles. Dju, nu heb ik goesting om naar daar te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen