#wijvenweek: bjoetiekwien

#wijvenweek: bjoetiekwien Ik riep een spoedoverleg samen met de beautyqueen in mezelf. “Hoe pakken we dat nu aan?” Ze snoof, “nu ken je me p...

#wijvenweek: bjoetiekwien
Ik riep een spoedoverleg samen met de beautyqueen in mezelf. “Hoe pakken we dat nu aan?” Ze snoof, “nu ken je me plots weer wel? Als ze zo een weekske organiseren.” Ik kon niet anders dan haar gelijk geven, de afgelopen maanden ben ik blijven steken in het minimumscenario. Gisteren vroeg ik of mijn gestreepte kousen pasten bij mijn rok, het lief zei van niet maar dat het niet erg was. Ik kon zo ook wel buiten. Geen haar op mijn hoofd dat er vroeger aan gedacht zou hebben om dan buiten te gaan. En nu haalde ik mijn schouders op en kuste ik hem gewoon salut. Van werfscenario naar iets waar ik mee kan buiten komen, al sta ik ook bij de bakker in werfplunje. “De afgelopen maanden?” ze proestte het uit. “Kijk eens goed naar jezelf, kijk eens goed in de spiegel.” Ik probeerde nog te protesteren, zaterdag was werfdag, plafond in de hal, stof in het haar, dat krijg je er niet zomaar uit… “Misschien moet ik mijn favoriete homo’s eens bellen, zien of ze deze week een gaatje hebben…” probeerde ik. Ze knikt. “Maar het is al zo lang geleden dat ik daar ben geweest…” weifelde ik. “So?”, ze haalde haar perfect geëpileerde wenkbrauwen op en deed me beseffen dat ik die ook maar eens moest checken. “Ik ben wel naar de kapper geweest natuurlijk, maar ergens anders. Het voelt een beetje alsof ik ze bedrogen heb.” Ze schaterde het uit, keek me aan en begon opnieuw te lachen. Hier kwam geen einde aan, ze verslikte zich zelfs een beetje. Ze nam haar sjakosj en liep vrolijk lachend weg op haar hoge hakken. Ze had genoeg van haar tijd verdaan.
Ik keek nogmaals in de spiegel. Nog wat dichter. Ik neem mijn flesje gezichtsreiniger en maak wat schuim op mijn gezicht. Een goed begin. Ik kocht het flesje in december, nog niet half leef en we zijn midden maart. Dat zegt natuurlijk veel, misschien heeft ze toch gelijk. Terwijl ik bezig was, smeerde ik meteen wat gezichtscrème. Ik heb niet echt een vast merk, maar neem meestal iets mee uit de supermarkt. En soms dient de tube handcrème die ik van mijn liefje krijg ook voor het gezicht. Meestal als ik op de trein zit en besef dat ik het weer vergeten ben. Als ik verder kijk, merk ik dat ik weer gebeten heb op mijn lippen. Was mijn lipbalsem trouwens niet op? Eigenlijk zou ik wel eens advies over een kleur willen krijgen dat ik elke dag kan aan doen, eerder dan dat ik me zorgen moet maken over vlekken op de tanden of uitgelopen randen. En waar ligt de mascara, ik moet volgende week naar een congres. Ik kocht voor de verbouwingen een duur exemplaar bij MAC, met alle advies er op en eraan en ergens zit het nog wel in een doos, dus kom ik die nog wel eens tegen. In afwachting kocht ik een noodexemplaar in de supermarkt. Ondertussen wrijf ik de restjes gezichtscrème uit over mijn handen en ik knik goedkeurend. Mijn droge wintervel heeft duidelijk baat bij de overschakeling die ik gemaakt heb naar zeepvrije douchegel. En dat is goed nieuws want ik kocht er meteen drie voor de prijs van twee ofzo. Mijn favoriete van het moment – lees degene die nu toevallig in de douche staat is olijven en ik kocht er vandaag ook de shampoo bij. Op aanraden van de verkoopster die me vertelde dat de versie met honing die ik de vorig keer kocht en nu ook weer wou, heur haar verzwaarde. En dat wil een mens toch niet? En misschien moet ik binnenkort toch nog maar eens een maskertje leggen, als het stof echt weg is. En ook de vele body butters aanspreken die de kerstperiode me zonder problemen aansmeerde. Kopen van producten en het voornemen ze te gebruiken is zelden een probleem, zoveel is duidelijk. Maar de eerste huidskleurige panties zijn gesignaleerd en het lief verkondigde luid dat het tijd werd, zeker met de aangekondigde lentetemperaturen. Ik weet dus was gedaan, als ik wil dat hij ook nog naar mij kijkt.

You Might Also Like

3 reacties

  1. haha... ik merk dat je goed plannen hebt! nu ze nog uitvoeren. de juiste cremekes (geen goedkope supermarktgevallen) smeren en de metamorfose zal wel volgen! good luck en smeren maar! ;-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. blote benen bedoel je waarschijnlijk ipv huidkleurige panties...
    De lente is er!

    BeantwoordenVerwijderen