Maand van de preventie

Kan je het geloven dat het al bijna februari is? Het lijkt gisteren dat het feesten en al waren, mijn kerstkaarten nu nog verzenden lijkt m...

Kan je het geloven dat het al bijna februari is? Het lijkt gisteren dat het feesten en al waren, mijn kerstkaarten nu nog verzenden lijkt me wel rijkelijk laat. Het komt me ook bekend voor. Maar ik kreeg van Buzzparadise de vraag of ik iets wou schrijven over de Maand van de preventie. En ik zie dat wel zitten, want het hoort erbij als je huisdieren hebt. Hier lopen geen viervoeters meer rond, ook al denk ik soms van wel om mijn bange hartje gerust te stellen als het huis of de buren weer eens rare geluiden maakt. Maar onze kat thuis heeft gewoon een pasport bij de dierenarts en een vaste afspraak voor een check-up. Een goede gewoonte, die je later veel last en hartzeer kan besparen.

Van 1 tot 29 februari 2012 kunnen alle honden- en katteneigenaren een afspraak maken met een dierenarts(praktijk) die deelneemt aan deze campagne, voor een gratis gezondheidscheck.
Deze check-up is immers van vitaal belang: een op tijd gestelde diagnose maakt het mogelijk om veel aandoeningen goed te behandelen of zelfs te genezen. Indien ze niet op tijd behandeld worden, kunnen ze tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Een regelmatig bezoek aan de dierenarts, in combinatie met een gezonde en evenwichtige voeding, zal de goede gezondheid van uw huisdier ondersteunen en bevorderen.

Door te klikken op www.maandvandepreventie.be komt u op de site waar u zich dient te registreren. Vervolgens kunt u een afspraak maken bij één van de deelnemende dierenartsen. Doelstelling van dit onderzoek is om eventuele afwijkingen of ziektes bij de hond of kat vast te stellen zodat deze in een vroeg stadium kunnen worden behandeld.

Hill’s en SAVAB-Flanders wensen te benadrukken dat het gereserveerde onderzoek volledig gratis zal zijn. De deelnemende dierenartsen doen dit zelfs belangeloos. Het is wel belangrijk om te weten dat geen extra onderzoeken worden uitgevoerd (zoals röntgenfoto’s, bloedafname, verdoving, enz.). Er wordt ook geen vaccinatie uitgevoerd.

Achter dit mooie initiatief schuilt ook een andere goede zaak. Voor elk gezondheidsformulier dat door de eigenaar bij de dierenarts wordt gebracht, dat wordt ingevuld en teruggestuurd door de dierenarts, zal Hill’s 1 euro geven aan het “Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw”, om de opleiding en lessen van blindegeleide honden te steunen. Voor meer informatie over dit mooie initiatief, surf naar www.geleidehond.be

You Might Also Like

0 reacties