Ofheskootn

Ik heb het niet gezien en ik klaagde al over de West-Vlaming in de Ronde, moah hastn, is dat nu echt nodig? Zo lastig doen over de taal die ...

Ik heb het niet gezien en ik klaagde al over de West-Vlaming in de Ronde, moah hastn, is dat nu echt nodig? Zo lastig doen over de taal die ze spreken in een serie op tv. Waar komt dat provinciegevoel plots vandaan? Het lijken wel Limburgers plots.

Toen ik Kevin Janssen op de radio hoorde, dacht ik: zo spreekt mijn moeder als ze probeert skoon Nederlands te spreken, wat geforceerd. In de krant lees ik dat ze op zoek zijn gegaan naar een standaard West-Vlaams, want geef maar toe. Kortrijk is de Westhoek niet, lat stoan tzeitje of Bruhhe. Ik versta ze soms ook niet, die van de Westhoek en ik vind het vaak plat klinken, wat ze daar spreken.

Ik vind het wat spijtig dat na al die jaren zagen over ondertitels we nu nog eens een zaagske gaan spannen, straks krijgen we alleen nog verhalen uit de Kempen of Limburg op tv.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Heb het ook niet gezien, maar op de site van de Standaard staat een reeks van "missers". Ewel, als West-Vlaamse zou ik een aantal dingen op dezelfde manier gezegd hebben als in de reeks, en dus niet zoals het volgens DS zou moeten zijn. Er zijn nu éénmaal grote verschillen binnen het W-Vl, het is niet alsof wij hier allemaal met "sk" spreken.
    Heel die discussie lijkt me dus inderdaad overroepen.

    BeantwoordenVerwijderen