Met restjes

Ik ben redelijk onuitstaanbaar, dezer dagen. Je kan me moeilijk afleiden. Neem me mee naar een winkel vol leuke kleren en ik kijk met moeite...

Ik ben redelijk onuitstaanbaar, dezer dagen. Je kan me moeilijk afleiden. Neem me mee naar een winkel vol leuke kleren en ik kijk met moeite rond. Ik heb geen zin in leuke kleedjes of rokjes en eigenlijk ook weer wel. Dus als het te lang gaat duren kijk ik wel eens rond hoe die modellen nu in elkaar zitten en of ik dat zelf zou kunnen. Ik vond een leuk boekje in het rek van de supermarkt.


Alleen viel het heel hard tegen om de patroonbladen te ontcijferen. Dus besloot ik maar zelf iets te bedenken. Ik moest en zou een beetje stikken, niks gesofisticeerd, gewoon met een restje van mijn pyjamabroek, enkel met de bedoeling om het te gebruiken om te slapen ofzo. No stress, weet wel.

Ik dacht om het op patroonpapier uit te tekenen op basis van een topje en vond hier de bevestiging van mijn idee. Ik tekende de voorkant iets langer. Ik stikte de vormen en keerde ze om. Alleen ze aan elkaar bevestigen bleek net iets moeilijker, maar het was niet zo belangrijk want ik zou het toch maar gebruiken om te slapen.

Er kwam nog een rechthoek aan. Gerimpeld aan de hals en veel passen om alles goed te krijgen. Zo moest ik de oksels een tweede keer doen omdat die gebogen moeten zijn. Het valt wat wijd en er is no way dat ik buiten kom in een ikea-stofje maar het was wel een leuke oefening. En dan maak ik het wat minder wijd, nu ziet het er een tent uit. Het zit wel comfortabel. Met een extra boord van onder kon ik misschien mee doen aan de zomer van het simpele jurkje.

You Might Also Like

1 reacties

  1. he he dat heb je leuk gedaan ! Zo helemaal uit het niets een topje maken, wat goed van je. Straks doe je mee aan het tv programma van de designers ! ;-)
    Groetjes, Rozemie

    BeantwoordenVerwijderen