En op zaterdag

Het was al weer lang geleden dat ik een zaterdag voor mezelf had. Je hoort me niet klagen, verre van. Ik kon ik er eerst niet mee lachen, al...

Het was al weer lang geleden dat ik een zaterdag voor mezelf had. Je hoort me niet klagen, verre van. Ik kon ik er eerst niet mee lachen, al begreep ik het ook wel. Al snel kwamen de plannen. Om de Ć©Ć©n of andere reden verdween opruimen en huishouden al snel naar het achterhoofd. Ik was vroeg wakker vanmorgen, veel te vroeg voor een weekenddag. De vorige zaterdag heb ik grotendeels in bed doorgebracht met een venijnige hoest, een flard koorts en een snotterige keelpijn. Ik heb de week dan maar rustig gehouden, met spijt in het hart. Maar het zorgde wel voor een lange zaterdag die ik maar meteen met een expeditie inzette.

Ik ging een kijkje nemen in een winkel die ik van op de bus gespot had. Spannend he! Geef toe, de Soldeur heeft een aantrekkelijke gevel met die panelen in stof. En ook binnen is het uit je doppen kijken. Ik was wat overweldigd door de stapel stoffen die overal lijken te liggen. Op de eerste verdieping is er stof vanaf 2,5 euro/meter.



Maar ik had een plan: een effen groen katoenen stofje. En dat vond ik, net als een leuk jaren '70 retro stofje (7,34 euro/m - 1,20m breed), een hartjesstofje voor de weddenschap en een restje met een foutje in polyester (3 euro voor 1,5m).



Met mijn buit kwam ik bij mijn mama die al meteen waarschuwde voor vlekken op dat groene stofje, je ziet dat zo goed. Beter is een stofje met een print. En bij het retrostofje vroeg ze of ik een tafelkleed ging maken. Zucht.

You Might Also Like

4 reacties

  1. toftof!
    en wat ga je met de "foutjesstof" doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, superwinkel blijkbaar. Waar valt die te vinden? (da's voor als ik ooit eens begin te naaien, hƩ ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Soldeur: http://www.soldeur.be/winkel.html Op loopafstand van het station in Kortrijk.

    En ja, je zal er ooit eens aan beginnen, het is van moeten :)
    En als je dan toch in de streek bent, er is ook In de Beer in Harelbeke. http://www.openingsuren.com/detail.php?edit=5012193

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In Kortrijk zowaar! Volgende keer dat ik naar mijn schoonmoeder ga MOET ik daar passeren! Leuke stofje!s

    BeantwoordenVerwijderen