3 + 1

Ik zocht een cd, ik had het al een tijdje uitgesteld, het grotecententplan in gedachten, maar stiekem groeide het lijstje wel. Nu moest ik p...

Ik zocht een cd, ik had het al een tijdje uitgesteld, het grotecententplan in gedachten, maar stiekem groeide het lijstje wel. Nu moest ik passeren aan de Fnac, dan kon ik toch even goed eens gaan kijken? Hij zou toch wel pokkeduur zijn?

Nee, dus. Hij had nog de nieuwigheid-prijs en maakte deel uit van de 3+1 actie. Net zoals twee andere cd's die op mijn lijstje stonden. En daar stond ik dan: verloren met 3 cd's in mijn handen en geen flauw idee wat de vierde moest worden. Of toch een boek of dvd? Ik had ook iemand een plezier kunnen doen, maar soms ben ik toch een beetje egoïstisch vrees ik.

Dus trok ik naar de verkoper met een cd in mijn handen. "Mag ik iets vragen, met wat zou je dit vergelijken?" Hij zuchtte, en vroeg het zijn vrouwelijke collega. "Met de Carpenters, zou ik zeggen", antwoordde ze zonder er lang bij te hoeven nadenken. "Ja, dat is wel een goede vergelijking." Ook een andere collega knikte bewonderend. Later ontdekte ik dat ik ook gewoon even kon luisteren naar de cd. Ondertussen staat het op mijn ipod en passeert het regelmatig. Het klinkt wat droevig maar ook wel dromerig en hoopvol. Eigenlijk best wel mijn ding.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik heb die een tijd geleden ook gekocht. Rustige laatavondmuziek om sporadisch naartoe te luisteren, want anders gaat het teveel vervelen. Aretha is wel veruit mijn favoriete song.

    BeantwoordenVerwijderen