Amsterdam in indrukken

Een weekendbiljet is goedkoop maar eigenlijk ook wel kort. Het was vroeg op zaterdag en van in de trein nog wat slapen is weinig in huis gek...

Een weekendbiljet is goedkoop maar eigenlijk ook wel kort. Het was vroeg op zaterdag en van in de trein nog wat slapen is weinig in huis gekomen. De B&B was goed gelegen en Wies de eigenares was enthousiast bij het zien van mijn breinaalden. Ze had ook een naaimachine staan.

Geen musea deze keer, de tijd was kort, het weer te mooi en de vorige twee keer dat ik in Amsterdam was, was dat vooral en bijna uitsluitend om Van Gogh te gaan zien. Maar Anne Franck staat toch wel hoog op het lijstje, een ommetje langs haar huis is het deze keer geworden.

De A.Cuypstraat is een beetje tegengevallen op stofjesvlak, ik vond niet meteen hét bloemenpatroontje dat ik in gedachten had. Dus zijn het nog wat bolletjes geworden, wat voering en een hele reeks vintage-knopen in verschillende kleuren. Voor de rest niks dan lof, een gezellige markt op zaterdag, mooi weer en de eerste terrasjes. Meer heeft een mens niet nodig om vrolijk te worden. De burgermeester mag trouwens dringend in België komen, ik probeerde de burger van het huis maar de vegetarische leken me ook wel lekker (rode linzen of feta). Niet van de goedkoopste maar verantwoord vlees smaakt ook wel beter.

Absolute topper was de bibliotheek, elke dag open van 10 tot 22u, ook op zondag. Je moet het gewoon gezien hebben om te geloven. Een super restaurant op de bovenste verdieping met bier en wijn en een grote keuze lekkere gerechten, een piano waar je op mag spelen als je dat onder de knie hebt, leuke screensavers,… Laat ze maar gauw in Gent eraan beginnen.

You Might Also Like

0 reacties