The observations

The observations is het debuut van Jane Harris en ik heb er lang aan weerstaan. In de boekenwinkel staat het namelijk net naast Joanne Harr...

The observations is het debuut van Jane Harris en ik heb er lang aan weerstaan. In de boekenwinkel staat het namelijk net naast Joanne Harris (van Chocolat en The lollipop shoes), die schrijfster waarvan ik regelmatig eens check of ze nog geen nieuw boek uit heeft. Maar met het boekenfestijn was het raak. Al is dat ook weer relatief. Tussen de aankoop en het lezen zit toch al weer een dik jaar, maar dat is muggenzifterij. Laten we het over het boek hebben.

The Observations vind ik een absolute aanrader voor wie houdt van historische fictie en boeken waar vrouwen een hoofdrol spelen. Het is een dikke klepper (500blz) maar je bent zo vertrokken in het verhaal van Bessy. Dit Ierse meisje heeft al heel wat watertjes doorzwommen als ze aankomt op het landgoed. Langzaam wordt haar achtergrond duidelijk. Haar lady heeft ook wel een paar vreemde opdrachten voor haar in petto en er is het mysterieuze verhaal van het vroegere dienstmeisje. Het is moeilijk om niet te veel te verraden, maar het boek leest als een trein. Er waren momenten dat ik mijn breiwerk niet bovenhaalde op de trein en gewoon de hele afstand Ingelmunster-Leuven lezend doorbracht en zelfs dan nog vond dat het maar kort was geweest.

You Might Also Like

1 reacties

  1. ga ik onthouden, en eens kijken in de bib of ze het hebben, in het Engels.

    BeantwoordenVerwijderen