Moet er nog stof zijn?

*steekt haar hand in de lucht* Ja, ik heb niet aan de verleiding kunnen weerstaan, ik ben naar stoffenspektakel in Gent geweest. Er komt du...

*steekt haar hand in de lucht*

Ja, ik heb niet aan de verleiding kunnen weerstaan, ik ben naar stoffenspektakel in Gent geweest. Er komt dus ook een deftig artikel voor Het Project, maar tussen ons gezegd en gezwegen: er was volk genoeg wat mij betreft en het kon ook allemaal wel wat gezelliger aangekleed worden. Naar het schijnt is dat op sommige andere locaties toch iets beter. Maar we kwamen voor de stoffen en we gingen weg met... stoffen, tekenpapier, wattine en nog wat ritsen. Ik zocht eigenlijk rode stof voor bij mijn pyjamabroek. Dat is gelukt, wel twee keer, voldoende in katoen en voldoende in polyester. Maar het kleur past niet 100% moet ik toegeven.

En ik liet me ook verleiden aan andere stofjes, ha. Die groene bolletjesstof leek me wel heel zomers, de paarse bloemetjes zijn in gedachten voor een meisjesjurkje. De aardbeien worden een rokje voor mij. Al zegt mijn ma dat 33-jarige meisjes geen aardbeirokjes mogen dragen. Het rode stofje met bloemen vond ze schort-stof, al voegde ze er aan toe: Maar het is mode. Deze laatste twee waren in coupons (1,60 op 1,50) en het aardbeienstofje was heel populair, ook in witte en groene fond. Maar aan 2 voor 10 euro kan een mens niet sukkelen zeker? Het blauw met rood is naar mijn doen ongetwijfeld wat gedurfd (maar dat kan je voor bijna elk van de stofjes wel zeggen), het stofje is van Tante Ema en was net geen 12 euro per meter. De verkoper beweerde dat die normaal 15 euro gaat en een korte zoektocht op internet geeft hem gelijk.

Ter verdediging van mezelf zeg ik maar meteen dat ik op deze foto drie stofjes van bij Koekepeertje heb gelegd (zwarte bloempjes en kleine en iets minder kleine rode bollen), gewoon om mezelf er op te wijzen dat ik blijkbaar iets met die bolletjes en bloemetjes heb. Ik vind het al een opluchting dat ik niet met hetzelfde ben thuis gekomen. En dat het nu tijd wordt om er iets mee te maken, de grote bollen lijken me iets voor een zwierig rokje. Ik vond een mooi patroon in de Knipmode van deze maand, met twee zijzakken er op gestikt. Van de twee kleinere bolletjes heb ik vermoedelijk maar genoeg voor een recht rokje (tenzij ik de band in effen rood zou maken) of nog iets anders.

En nu heb ik een vraag voor de specialisten: wat is moeilijker een zwierig rokje of een rok met een A-lijntje?

You Might Also Like

5 reacties

 1. Mooi, mooier, mooist! Heel geschikt als cadeautje voor jezelf. Nog een fijne verjaardag verder...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 33jarige meisjes mogen zichzelf verwennen, vind ik. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat!

  De vrouw des huizes hier is ook geweest en was in haar nopjes met de vergaarde buit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was er ook. De hal waar het vroeger plaatsvond, was gezelliger, nu was er een heel stuk niets! En ik moet zeggen, op de parking tussen al die chique auto’s voelde ik met niet echte op mijn gemak (hoezo, is ne peugeot dan ni chique genoeg?)

  Maar zoals altijd ook redelijk voorraad meegebracht. Foto’s komen vanavond op mijn blog, gisteren geen tijd meer gehad.

  Veel naaiplezier en bij mijn weten dragen 33-jarige meisjes nog altijd wat ze zelf graag zien (en bijna 35-jarige dus ook!)

  Groetjes
  Tazke

  BeantwoordenVerwijderen