Biochic(k)

"Beloof je me dat je een baaldag neemt als het te veel wordt?" Het was een beetje een rare belofte maar hij had wel gelijk. Ik voe...

"Beloof je me dat je een baaldag neemt als het te veel wordt?" Het was een beetje een rare belofte maar hij had wel gelijk. Ik voelde het opstapelen, voor elke opdracht die afgewerkt is komen er twee binnen en dan nog wat onverwachte omstandigheden. Ik voelde het gisteren zo stijgen, gelukkig deed een lunch buitenshuis wonderen want ik kon niet zomaar afhaken. In mijn hoofd rijpte wel het plan om deze namiddag te skippen. Gewoon batterijen opladen, want uitgeblust achter de pc werkt ook niet. Na de naailes was het me te lastig om naar West-Vlaanderen te sporen, ik had ook nog niet gegeten en ik was ook wel voorzien op wat kamperen omdat de dakwerker zou komen, tot hij gisteren ook afzegde. Dus werd het een lekkere wok, een glas wijn. Thuis lag mijn nieuwe aanwinst op mij te wachten: een mooi rood kleedje van watmooi.nl. Tja, het zijn sloebers, daar op die ecobeurs. Of ik niet een kleedje wou winnen, gewoon door het te passen. Een leuk zwart kleedje komt altijd van pas en al zag het er wat raar uit op kapstok, het zat fantastisch. Er is een foto van, maar die is nogal flou. Ik was zaterdag rond 15u ofzo de 35ste die ze hadden kunnen overtuigen, dus ik hou alvast mijn vingers gekruist wanneer ze dit weekend de winnaar bekend maken (liefst zonder de foto, als het even kan). En op zondag keek ik eens op de site en bingo. Het zit fantastisch, en het is bio en eco, niet dat dat zo de doorslag geeft, maar mijn vaste kleedjesleverancier zorgt ook al voor de groene touch in mijn kleerkast en de kleurige kleedjes natuurlijk.

Vanmorgen bleek ik vergeten de wekker te zetten. Het loste meteen mijn dilemma: Gent of Brussel op en ik trok nog op tijd naar het satellietkantoor, weliswaar zonder kabel of stroomkabel. Maar mijn batterij overleeft wel een half dagje. Op de middag was er de oproep van iemand die een kleed zoekt (of beter zocht) voor een speciale gelegenheid en het was zo het perfecte excuus om het voor bekeken te houden. Ik trok nog naar de kapper, zwaaiend met mijn flairbon, de biokapper voor de gelegenheid. Ze bleef nogal braafjes met haar schaar vond ik, maar ook biokappers zijn maar mensen denk ik en zo iemand die zegt: knip maar is al gauw verdacht.

Maar kijk, had ik nu al een postje uit mijn boekje overgetypt, kon ik daar naar linken om de titel uit te leggen, maar ondertussen moeten jullie het met mijn halfje verlof doen.

You Might Also Like

0 reacties