Als het goed is

Sinds kort heb ik het gemak van online treinticketten reserveren ontdekt, of beter ik werd er toe gedwongen omdat de automaten in Leuven alt...

Sinds kort heb ik het gemak van online treinticketten reserveren ontdekt, of beter ik werd er toe gedwongen omdat de automaten in Leuven altijd kapot blijken te zijn en de loketten ergens in een container op het plein bevinden. En dus gebeurde het dat ik mijn ticketjes bestelde: Brussel-Leuven en terugkeer op de volgende dag. Ik liet de ticketten in pdf in mijn mailbox droppen en sloot die vensters. Ik word daar namelijk wat zenuwachtig van als er teveel vensters op mijn scherm open staan. Het zit tussen de oren, vrees ik. Alleen kwam het tweede ticket sneller in mijn mailbox dan het eerste. Meer nog, een kwartier later had ik nog steeds maar één ticket. Ik checkte mijn rekening en jawel, het bedrag was er af. Ik had ondertussen al uitgevist waar ik kon klagen. De helplijn bleek een ramp, na de welkomstboodschap volgde steevast de bezettoon. Maar de mail bleek handiger. Ik stuurde mijn klacht 16.05 en kreeg op 17.15 al een antwoord. Geen standaardberichtje maar een correct en persoonlijk bericht. Volgens hen hadden ze geen betaling ontvangen maar de financiële dienst zou dit na kijken. En twee dagen later was er bericht van de financiële dienst, inderdaad ik had twee keer betaald (ah ja, want zonder ticket rijden is illegaal, he Lilith) en ze zouden mij het bedrag terugstorten. Mooi zo.

You Might Also Like

3 reacties

  1. Maar heb je dan dat eerste ticket nog gekregen? Want met teveel betaald geld terugkrijgen alleen ben je niet veel op de trein hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben al een stap verder - ik laat mijn treinticket nu op mijn electronische identiteitskaart zetten. En dan het gezicht van sommige conducteurs, ze wapperen even, 't is OK...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nee, het eerste ticket heb ik niet gekregen, maar ik heb er dus ook niet voor betaald. Dat gedoe met die elektronische identiteitskaart probeer ik nog efkes af te houden, trouwens als ze wapperen, waarom zou je dan betalen?

    BeantwoordenVerwijderen