Plannen & dromen

Het is volop de tijd van recepties, feestjes, wensen en kussen. Al ken ik ook kniesoren die er liever niet van willen horen. Zelf ben ik ook...

Het is volop de tijd van recepties, feestjes, wensen en kussen. Al ken ik ook kniesoren die er liever niet van willen horen. Zelf ben ik ook niet meteen een grote fan van het verplichte sociale nummertje maar ik hou wel van de spanning die je af en toe voelt bij nieuwe dromen, plannen en projecten. En er zijn de wensen natuurlijk, de klassiekers maar ook de geniepige die zo wat vissen. Klassieker in die laatste categorie is natuurlijk wat mag ik je voor volgend jaar wensen? Ik heb me er bij de collega’s maar van afgemaakt met een goede verhuis en eens heel hard gelachen toen iemand het aandurfde om daar een volledig gerenoveerd huis dit jaar van te maken. Ja, ooit maar dit jaar?

Het is natuurlijk best spannend, na de buizen voor sanitair en chauffage was het wachten op de elektricien en dat werd meteen het nieuwe jaar. Nu dus, de elektriciteitsschema’s zijn bekeken en becommentarieerd. Er moeten nog dingen gekozen worden, papieren opgestuurd en dingen geregeld niet meteen mijn favoriete bezigheden, maar het is voor het goede doel. Ik moet soms ook wel wat intomen, mijn eigen plannen en de verwachtingen van anderen. Nee, de keuken wordt nog niet meteen aangepakt, er komt een derdehands om het een paar jaar uit te zingen. De koelkast staat wel hoog op het lijstje. Noodgedwongen eigenlijk. Maar vermoedelijk niet meteen het model van mijn dromen, als dat al zou bestaan. Ook de trap moet nog wat wachten. En een terras is ook niet meteen iets waar ik me nu al zorgen over maak, al hoor ik daar ook andere meningen over en valt dan meestal het woord barbecue.

Toen ik tijdens het oudejaarsetentje gevraagd werd naar de verbouwingen en moest toegeven dat ik het huis al negen jaar geleden kocht voelde ik me meteen wel oud. En al kan ik van mezelf dan wel zeggen dat ik redelijk snel kan beslissen, er is best wel wat gecijferd geweest. Neem nu het toilet, banaal zou je denken tot je daar in de toonzaal staat met al die modellen voor je. En dan heb je nog de catalogussen met extra mogelijkheden. Mijn keuze was de Starck 3 zoals zovelen veronderstel ik want prijs-kwaliteit is het zeker een goede keuze heb ik me laten vertellen.Ik heb wat toegegeven op het design en het prijsargument laten doorwegen. De renova iets minder strak, maar goedkoper en prijs-kwaliteit dik in orde. En het systeem dat het deksel zachtjes dicht gaat heb ik ook mooi van de hand gewezen en weer 60 euro gespaard.Omdat ik mijn oog op dit had laten vallen, net iets goedkoper dan het goedkoopste meubel-ding, maar dat zag ik absoluut niet graag en 3x zo duur als een ordinaire lavabo. In de toonzaal hing het nogal laag omdat het ook als stortbak kan gebruikt worden maar toen ik ging surfen vond ik meteen mooie foto's van heel stijlvolle badkamers.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Leuk, een een verbouwupdate! 't Is toch een heel gedoe he allemaal, pffffft. Leuk en spannend, maar ook veel werk! Bij ons ligt het nu al een maand stil, eerst door de vrieskou en dan het bouwverlof, ga blij zijn als ze weer in actie schieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben een ramp: ik zie niks echt graag of het moet supersimpel zijn. En een wc moet op een wc gelijken en mag zeker niet hoekig of zo zijn. En geen opbouwlavabo's ook. Ja, ik vrees dat ze voor mij hun oudste modellen uit de kast moesten halen...

    BeantwoordenVerwijderen