En het grote voornemen

Er is een nieuwe groep op Ravelry en omdat dat zo een beetje het smoelenboek is van de breiers is dat niet meteen groot nieuws, maar het is ...

Er is een nieuwe groep op Ravelry en omdat dat zo een beetje het smoelenboek is van de breiers is dat niet meteen groot nieuws, maar het is een groep voor mensen met het voornemen om dit jaar meer te breien dan ze wol kopen. Een steungroep om je voornemen te houden, er is niks verboden, je mag zelfs wol kopen, een beetje zoals de bonuspunten van de WeightWatchers, je kan een dessertje nemen en boven je punten gaan als je maar voldoende sport. Nee, serieus, ik lach er eens mee, maar het is ideaal om mijn 10 projecten voor dit jaar wat op te volgen. Ik ontdekte ook al meteen dat mijn wol niet zo goed geregistreerd is in dat fantastische systeem, maar laat ik dat maar uitstellen tot de verhuis. De voorraad is verspreid over een hoop dozen en zakken. Maar ik kan al beginnen met de noodvoorraad, toch ook al een grote plastieken ikeadoos, een houten ikeakoffer en een kartonnen doos van een vroegere bestelling.

En al even impulsief kocht ik de Libelle deze week, "Winterbreien, trendy en klaar in 1 weekend". Vooral de middelste trui spreekt me enorm aan, hier moet ik toch wel wat wol in mijn voorraad zitten hebben. Het zijn niet meteen de meest ingewikkelde patronen, gewoon basic en met grote naalden gebreid. Iets voor beginners of mindless knitting. Ideaal voor drukke periodes op het werk als breien echt ontspanning wordt.

De groep op Ravelry gaat natuurlijk ook over het afwerken van dingen, maandelijks minstens één project. Voor januari maak ik me er gemakkelijk van af met de sjaal, de mohair trui en het truitje voor mijn nichtje. Eén keer de verkeerde wasmachine in, en door het zwieren kapot.

You Might Also Like

4 reacties

 1. en? heeft vicky ademruimte gekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het werkt wel motiverend hè, zo'n groepje :-)
  wel slecht dat je me nu die Libelle toont, want... waar is de dichtsbijzijnde krantenwinkel? :-)))
  ik zie je wel weer, op Ravelry ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel, het bleek nog de oude libelle te zijn, blijkbaar veranderen die pas op donderdag. Dus MorganMagic, ik vrees dat je ze niet meer gevonden zult hebben, maar ik wil het wel voor je inscannen ofzo. Op voorwaarde dat je breit met wol uit je voorraad, he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zal eerst eens horen of mijn grootmoeder die Libelle heeft ;-)
  anders weet ik je wel te vinden, voor wol uit mijn voorraad, uiteraard! :-)

  BeantwoordenVerwijderen