Voor het goede doel

Bij Knitting against aids worden sjaals gebreid, die vervolgens verkocht worden. De opbrengsten gaan naar AIDS en HIV projecten. Met Knitti...Bij Knitting against aids worden sjaals gebreid, die vervolgens verkocht worden. De opbrengsten gaan naar AIDS en HIV projecten. Met Knitting Against Aids willen we AIDS en HIV op een andere en ludieke manier onder de aandacht brengen en solidariteit met mensen met HIV en AIDS aanmoedigen. Mensen samenbrengen om te breien tegen AIDS en HIV is een andere manier om het onderwerp bespreekbaar te maken. En wie kan er tijdens die koude wintermaanden geen sjaal gebruiken, wie is niet op zoek naar een origineel cadeau met meerwaarde om onder de kerstboom te leggen? Het project ontstond vorig jaar in Antwerpen naar een idee van Het Roze Huis in Antwerpen, samen met Designers Against Aids, Sensoa en ├žavaria maakten ze er een Antwerps succes van. Dit jaar springt Brussel mee op de kar.

Wat staat er op het programma?
Op 9 oktober 2010: Marathon ‘knitting against aids’. Gedurende 24 uur (van 16.00 tot 15.59 – 10 oktober) worden er sjaals gebreid, in het Regenbooghuis in Brussel. Iedereen kan langskomen en erop los breien, samen met de breiers kijken naar een doorlopende soap, of gewoon iets komen drinken. Er worden ‘kniteliers’ georganiseerd: over kleurgebruik, nieuwe technieken, …. Er wordt ontbijt geserveerd, er is een concertje, …. Kortom animatie de klok rond.

Dit is het startschot: Vanaf 9 oktober wordt de Brusselse breier massaal gemobiliseerd. Gedurende die periode kunnen de eindproducten afgeleverd worden in het Regenbooghuis. We stikken er een etiket met de naam van de breier op, en voegen er je boodschap bij.

Op 26 november is er het slotevenement in de Beursschouwburg. Een modeshow met een selectie van de sjaals, een tentoonstelling en foto’s van de fotoshoot kleuren de avond. Daarna, tijdens ‘Knit & Bid’ kan je eigenaar worden van de mooiste sjaals, designersjaals en VIP sjaals, die per opbod verkocht worden. Een concert en fuif sluiten de avond af. Dit is ook de start van de verkoop van de sjaals, een verkoop die nog verder duurt tot 4 december 2010.

De verschillende activiteiten en nieuws kan je terugvinden op
de blog van Knitting Against Aids

Hoe neem je deel?
* Brei erop los, zelf of met je vereniging, vriendenkring, collega’s,…schenk je sjaals aan Knitting Against Aids.
* Richt een breiclubje op of organiseer breisessies en workshops, zolang het resultaat maar veel sjaals zijn.
* Kan je niet breien, kom dan naar onze workshops tijdens de 24-uren breimarathon op 9 oktober in het Regenbooghuis.
* Schenk wol en/of priemen aan het project, iemand anders breit er dan wel mooie sjaals mee.
* Koop virtuele wol, anderen breien er dan een mooie sjaal mee
* Koop een startpakket in het Regenbooghuis en geef het cadeau
* Kom naar de benefiet modeshow op 26 november in de Beursschouwbug van Brussel en koop 1 of meerder sjaals.
* Vertel het door aan vrienden, familie, kennissen en collega’s.

Stuur of geef je sjaals af in het Regenbooghuis van Brussel: Kolenmarkt 42 in 1000 Brussel.

You Might Also Like

0 reacties