Souvenirs

Maar het was niet allemaal frustratie op breivlak, al is het vergeten van breinaalden natuurlijk relatief. De eerste dag al kocht ik Yarn fo...

Maar het was niet allemaal frustratie op breivlak, al is het vergeten van breinaalden natuurlijk relatief. De eerste dag al kocht ik Yarn forward en ik ben elke Waterstone's die we tegen kwamen binnen gelopen. Het leuke was dat mijn kaart ook daar punten opleverde. Ik kocht Itty Bitty Nursery van Susan B. Anderson, omdat haar Itty Bitty Toys ook al zo een grappig boekje is. En Knitting 24/7 van Veronik Avery, waaruit ik al meteen een sjaal van opzette, al laat het vervolg wat op zich wachten. In Newcastle, onze laatste stop, vond ik ook nog een aantal rowans. Ik geef het toe, een weinig verrassende keuze, maar het prijsverschil maakte het toch wel de moeite om ze ook in mijn bagage te stoppen.



Het hoeft geen verbazing dat ik in New Lanark niet kon weerstaan aan de wol. Ik had het op voorhand al bekeken en kocht maar een pak bulky wol in heather, het kleur van de heide. Als dat geen mooi vakantiesouvenir wordt. Ik was ook aan de praat geraakt met één van de vrijwilligers op het terrein, hij was ooit nog in Oostende geweest, 43 jaar geleden maar herinnerde zich nog het bier en dat hij ziek op de ferry was geweest. Hij vond het wel leuk dat ook jonge vrouwen breien... De dame aan de kassa wees me er op dat de wol ook online verkocht wordt, eerst maar eens testen, zou ik zeggen.



Van de lieve dame in Nairn kocht ik 4 bollen Ethical twist, ecologische wol in natuurkleuren en superzacht. Ik vond er ook Katre, 100% wol en handgeverfd uit één van de Baltische staten (ik ben de naam kwijt). De twee andere strengen werden door Ada Grant geverfd met producten uit haar tuin, het rood werd geverfd met rabarberwortel, het groen met iets wat woad heet. En ja, ik geef het toe, ik kon niet kiezen, maar de dame woont wat verder in het dorp en de wol is zo zacht dat het bijna zonde is om er iets mee te breien.

You Might Also Like

0 reacties