Dienstencheques

Hebben jullie dienstencheques? In haar stem klinkt verbazing, maar ook dat tikkeltje ergernis. Wij hebben geen kinderen, waarom hebben wij d...

Hebben jullie dienstencheques? In haar stem klinkt verbazing, maar ook dat tikkeltje ergernis. Wij hebben geen kinderen, waarom hebben wij dan dienstencheques nodig?

Het begon met een wedstrijd en ze is gebleven, zo simpel is het. Vandaag is de laatste keer dat ik haar de sleutel bezorg en thuis zal komen met een glimlach op het gezicht omdat alles aan de kant ligt.

Zij hebben kinderen en het leek hen handig omdat het toch wel druk is met de kinderen. Ik denk echt dat ze het twee keer gezegd heeft, maar ik beet hard op mijn tanden. Bovendien kregen ze korting met de Gezinsbond. En toen viel ik bijna van mijn stoel, het is al relatief goedkoop, zeker als je met twee gaat werken. Wij hadden een kuisvrouw om de eindeloze discussies over wie de badkamer en wie de oven moest schoonmaken te vermijden. Ze begint te klagen over de kwaliteit van het uitzendbureau waar ze bij zitten. Als ik haar antwoord dat ze misschien een ander dienstenchequebedrijf kan overwegen, bijvoorbeeld omdat het geweten is dat de contracten van uitzendbureaus voor dienstencheques niet zo fameus zijn (veel tijdelijke contracten, weinig opleiding), waardoor je heel vaak een andere kuisvrouw de uitleg mag doen en dat dat bij ons dienstenchequebedrijf niet het geval is en het verloop dus kleiner is, reageert ze gepikeerd. Daar heeft zij toch niks mee te maken? Waarom hebben wij trouwens dienstencheques nodig?

You Might Also Like

1 reacties

  1. verdomde moeials allemaal...
    Ik heb ook kinderen en ik heb geen hulp. Maar aangezien mijn huis een halve werf is, is dat onbegonnen werk. Ik zou er niet om geven een hulp te hebben, maar de kinderen zijn nu groter dus ik heb weer meer tijd om zelf te kuisen. Ik kuis gewoon minder, who cares.

    BeantwoordenVerwijderen