bendig

Een van de leukste West-Vlaamse woorden die ik ken is bendig . Het is moeilijk uit te leggen wat het wil zeggen maar het betekent dat je zui...

Een van de leukste West-Vlaamse woorden die ik ken is bendig. Het is moeilijk uit te leggen wat het wil zeggen maar het betekent dat je zuinig omspringt met iets omdat je het nog wat wil houden. Het is een eigenschap die ik ongetwijfeld van mijn grootmoeders en groottante moet meegekregen hebben. Ik hoor ze het nog zeggen: je moet daar wat bendig mee zijn, terwijl ze mijn lippen roodverfden als kind of een beetje parfum op deden om dat er de één of andere speciale gelegenheid was.

En toen ik een dik jaar geleden mijn badkamer leeghaalde heb ik me er serieus om verwenst, het aantal flesjes en tubetjes was niet te overzien. Geurtjes voor speciale gelegenheden, bodylotions in dezelfde geur als een zeep die ik ooit had, shampoo voor droog haar, crèmes voor droog vel,... En na een winter van geparfumeerde shampoo in een eenmalige editie of shampoo met glinstertjes zijn er een paar vaststellingen die zich opdringen. Denk je dat iemand die glinstertjes opgemerkt heeft? De geur van die andere shampoo vond ik wel lekker en spijtig dat het een eenmalige editie was, maar ongetwijfeld hebben ze er nu ook wel liggen die ik leuk zou vinden. Ik hou mezelf voor dat het aantal flesjes wel geslonken is, maar helemaal zeker ben ik het niet. Ik blijf de neiging hebben om halfvolle flesjes te hebben en parfums enzo blijken ook populaire cadeautjes te zijn. Dus nog steeds een karrenvracht aan geurtjes en crèmekes te verhuizen.

You Might Also Like

2 reacties