Koffie dan maar

Ik bel haar. “Hallo?” Ik hoor haar stem maar kan niks zeggen, mijn adem stokt in mijn keel. Ik slik hoorbaar terwijl ik haar hoor praten. “P...

Ik bel haar. “Hallo?” Ik hoor haar stem maar kan niks zeggen, mijn adem stokt in mijn keel. Ik slik hoorbaar terwijl ik haar hoor praten. “Patricia? Ben je daar?” Ik maak geluid maar het klinkt zo raar, niet mijn stem. “Luister, waar ben je? Kan ik je komen ophalen?” “Nee,“ meer kan ik niet stamelen. “Ok, dan kom je nu meteen naar hier, hoor je me?” Ze klinkt streng en ik knik, maar ik besef tegelijkertijd dat ze me niet kan zien. Ze herhaalt het adres, voor de zekerheid.

Ik bel aan, ze ziet er nog niet lang wakker uit. Ze bekijkt me van op armafstand en schudt het hoofd terwijl ze me dichter trekt en knuffelt. Ik zie hem in de verte, hij zoekt een t-shirt en ik wil me losmaken. “Nee hoor, jij blijft hier, je hebt koffie nodig. En ontbijt, maar er is niks in huis.” Hij grijnst naar haar. Hij knikt terwijl hij naar de voordeur schuifelt. “Sorry,” stamel ik. Ze schudt het hoofd. “Niks van, hij heeft gelijk. Wil je er over praten of eerst maar koffie?” “Heb je een sigaret?”. Ze schudt het hoofd, terwijl ze haar pakje bovenhaalt en me mee naar het terras loodst.

You Might Also Like

0 reacties