De kracht van de rechterhersenhelft

Twee opleidingen in twee weken tijd en telkens komt het terug. Het lijkt wel de hype in de opleidingen: visualisatie en de kracht ervan. De ...

Twee opleidingen in twee weken tijd en telkens komt het terug. Het lijkt wel de hype in de opleidingen: visualisatie en de kracht ervan. De lesgever gaat naar buiten en wij verzinnen een lijst van 15 voorwerpen. Hij komt binnen, gaat zitten en we overlopen de lijst. Daarna geven we willekeurige cijfers en antwoordt hij telkens correct. Het blijkt een gekende truck te zijn, er was ooit iemand in de laatste show. Hij overloopt de lijst met ons, telkens met zijn geheugensteuntje en nadien schrijven wij de voorwerpen op een papiertje. De helft van de groep hebben ze gewoon allemaal juist.

Het geheim is om een eigen standaardassociatie te hebben bij cijfers en daar dan telkens het nieuwe voorwerp bij te plaatsen. Op die manier gebruik je ten volle je rechterhersenhelft. Dit zou de hersenhelft zijn die je als kind voornamelijk gebruikt, de helft waarbij je beelden kan oproepen. Met je linkerhelft kan je abstract denken, de helft die we leren te gebruiken op school, maar eigenlijk is de rechter beter geschikt om dingen te onthouden.

En het leuke is dat andermaal weer bevestigd wordt dat dagdromen best wel een goede zet is. Ideaal voor iemand met een overdosis fantasie. Ik ga me nog wat vaker uitleven op dit blogje. Wat maakt het nu uit of het echt of niet echt gebeurd is?

You Might Also Like

0 reacties