cd's en al

Het was een heel gedoe, het aantal winkels die we onverhoopt afgelopen hebben. Nergens een cd kast naar onze zin of onze ruimte. Uiteindelij...

Het was een heel gedoe, het aantal winkels die we onverhoopt afgelopen hebben. Nergens een cd kast naar onze zin of onze ruimte. Uiteindelijk heeft hij zelf de handen uit de mouwen gestoken, getekend, gemeten, gevloekt, geschilderd,... Ik durf er niet echt een tijd op plakken, maar er is serieus wat tijd in gekropen. Ook om alles gerangschikt te krijgen.Volgens de onovertroffen manier: mannen en vrouwen en dan telkens alfabetisch op voornaam. Maar het was vooral emotioneel een lastige karwei: kon ik het wel verdragen om mijn cd's tussen de zijne de plaatsen. Bij de instrumentale muziek hebben we dan maar het boekje erbij gehaald en duetten was volgens het belang van de zangstem. Daarom staat Isobel Campbell & Mark Lanegan bij de vrouwen. Een van de leukste reacties was alvast: "Waar zet je dan Bob Dylan? Ik zou dit bij Dylan zetten, ook al is zijn voornaam Bob." Deze gevoelsmatige invalshoek werd door mijn rationele wederhelft de kiem ingesmoord.

Dit weekend dook het eerste discussiepunt na het klasseren op: Belle & Sebastian, dankzij hun ex-lid staan ze voor mij bij de vrouwen, ahja.

You Might Also Like

4 reacties

 1. ik heb ook al mijn cd's alfabetisch gerangschikt in mijn kas t, het probleme is dat ik nu niet meer weet wat ik heb en niet meer vind wat ik zoek...vroeger zat alles in volgorde van kopen dan wist aha die cd moet ongeveer daar in die doos zitten ;-)
  mijn nieuwste aanwinsten verdwijnen zo niet meteen onder het stof...hoewel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een juweeltje zeg, als hij zich eens zou vervelen ben ik dadelijk bereid om er eentje van hem af te nemen. En dan heb je zo een pracht van een kast dan dat sorteren. Hier in huis weet alleen ik alles staan omdat ik een heel eigenzinnige lijn volg, te moeilijk om hier te explikeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb vooral problemen met het wegstoppen van mijn dvd's en ik zoek dringend iets dat dicht kan want anders geraakt alles vol stof. Momenteel liggen ze op een hoop en dat is vrij vervelend als je naar de onderste wil kijken.
  (eigenlijk idem voor de cd's).
  Alfabetisch vind ik een goeie methode, maar mannen en vrouwen apart vind ik wat moeilijk. Morgoed, elk zijn goesting nietwaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kast zeg! Bij mij/ons staat alles alfabetisch, met de nodige afwijkingen. Mijn Zappa-collectie staat niet bij de Z, maar apart. En Dave Matthews en Dave Matthews Band onder de M, dan moet ik me niet bukken naar de D.

  BeantwoordenVerwijderen