Ik ga op reis en neem mee...

"Madame va en vacances avec sa valise." Het was een leuke opmerking op de rommelmarkt waar ik dit schattige valiesje vond. Voor dr...

"Madame va en vacances avec sa valise." Het was een leuke opmerking op de rommelmarkt waar ik dit schattige valiesje vond. Voor drie euro kon ik hier geen nee tegen zeggen en afbieden kwam al helemaal niet in mijn hoofd op. Het leek me wel iets voor mijn spullen in op te bergen, of wie weet, het mee te nemen als handbagage voor mijn volgende trip.



Het is hier een beetje stil geweest, ironisch dat mijn laatste post er net een was over niet stoppen. Ik was een klein weekje aan het genieten van mijn lief en Normandië. Om het hier wat op te vrolijken stonden een hoop postjes ingepland en dan was er een werkdag en trok ik alweer naar het buitenland, dit maal voor een congres. Business dus. Op die ene werkdag slaagde ik er in om 12 parlementaire vragen de deur uit te krijgen en een hoop andere dringende zaken te doen, niet meteen een rustige 9-tot-5-dag, alsof die er ooit zijn, en slechte geesten zouden denken dat het de verkiezingskoorts is, maar dit ambtenaartje zou dit niet aandurven, oh nee. Enfin, er stonden geen postjes ingepland voor de voorbije dagen en dus had u tijd om elders te lezen en wie weet misschien zelf creatief te zijn.

Het koffertje was alvast heel geslaagd als handbage. "Een 10 op 10," zei de sympathieke purser van de terugvlucht en "de mooiste handbagage van heel de dag." En hij kan het weten. Ook een collega-seminarieganger maakte er een opmerking over. Hij verwonderde zich vooral dat al mijn gerief daarin kon. Maar he, voor drie daagjes Zaragoza heeft een mens niet zo veel nodig. Al moet ik toegeven dat ik wel slecht voorbereid was. Gelukkig had een collega voor mijn vertrek op de temperaturen gewezen en zo werd de grijze broek nog snel ingewisseld door een rokje. Het was al een heel stuk lastiger om het koffertje nadien weer dicht te krijgen.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Zo een cool koffertje, Patricia. Zoiets zou ik ook gekocht hebben, en als ik daarmee dan thuis was gekomen, dan had b. ongetwijfeld met zijn ogen gerold: "Wat gaat ge daar nu weer mee doen?". Maar kijk, gij hebt het al echt gebruikt, wat het nog fantastischer maakt...

    BeantwoordenVerwijderen