Berlijn

Wel, het is zo druk geweest dat het even geduurd heeft voor ik door de foto's ben geraakt. De eerste avond dat we er waren leek een wand...

Wel, het is zo druk geweest dat het even geduurd heeft voor ik door de foto's ben geraakt. De eerste avond dat we er waren leek een wandeling naar Potsdammer Platz het meest voor de hand liggende en daar zagen we de eerste dominosteentjes. Zo loopt een mens al gauw verder tot aan de Brandenburgertor natuurlijk.


Op zondag vonden we de resten van de echte muur in het centrum en deden we van aan Potsdammer Platz de tocht naar East side Gallery.Absoluut de moeite om te zien hoe twee rijen kasseien door de stad dwalen als restant van wat ooit het leven van velen beheerste.Door de feestelijkheden kregen we veel uitleg op de diverse panelen, maar toch blijven er vragen: waarom? Wie heeft dit beslist? En is dit nu de westelijke of de oostelijke muur?En die beelden met die graffiti die je wel eens ziet op het nieuws was dat de oostelijke of westelijke kant. Aan East Side Gallery staat het langste stuk muur en om 20 jaar val van de muur te herdenken hebben verschillende artiesten een stukje onder handen genomen.

En plots duikt daar nog een "echt" stukje op...

You Might Also Like

0 reacties