Ik was een scharrelkind, en jullie?

Scharrelkinderen zijn kinderen die buiten mogen spelen en rondlopen, zonder dat er volwassenen bij zijn. De meeste kinderen van tegenwoordig...

Scharrelkinderen zijn kinderen die buiten mogen spelen en rondlopen, zonder dat er volwassenen bij zijn. De meeste kinderen van tegenwoordig gaan nooit alleen het huis uit. Ze worden bijna constant door volwassenen begeleid, nemen deel aan georganiseerde activiteiten en hebben nauwelijks de mogelijkheid om zelf op exploratie te gaan. Scharrelkind is gevormd naar analogie van het woord scharrelkip. In het Engels is free-range kid gebruikelijk, naar analogie van free-range hen.


Via taaltelefoon, elke maandag in de mailbox

You Might Also Like

1 reacties

  1. Oh, ik was een überscharrelkind :)

    (opgegroeid in een sociale woonwijk waar alle kinderen, van 's ochtends vroeg tot het donker werd, op straat speelden - mijn ouders wisten meestal niet waar ik uithing - soms gingen we zelfs spelen aan de andere kant vh dorp, in de wijk waar de rijke kindjes woonden, die in hun tuin, hetgeen wij dus niet hadden, moesten blijven en dat vonden wij héél raar - en zij mochten niet met ons spelen want wij waren uitschot van de overkant - heerlijke tijd)

    BeantwoordenVerwijderen