The other Boleyn girl

Nee, ik heb de film nog niet gezien. Ik denk dat de Scarlet-factor daar voor iets tussenzit. Maar ik heb wel het boek uit. Eindelijk zou je ...

Nee, ik heb de film nog niet gezien. Ik denk dat de Scarlet-factor daar voor iets tussenzit. Maar ik heb wel het boek uit. Eindelijk zou je kunnen zeggen, maar het gaat dan ook om een dik boek. Maar het leest wel als een trein, dus zal die andere obsessie er ook voor iets tussen zitten. Mary Boleyn is de zus van Anne Boleyn, je weet wel de vrouw die er voor zorgde dat Engeland de paus niet langer erkende als hoofd van de kerk omdat de koning wou trouwen met Anne. Philippa Gregory baseert haar boeken op een historische achtergrond en de nodige research, uiteraard overgoten met elementen van fictie. Mary Boleyn blijkt in elk geval een boeiende figuur geweest te zijn, alleen hier en daar vermeld in de geschiedenisboeken. En ja, er zijn nog een aantal vervolg-afleveringen want de Boleyns erfenis is indrukwekkend. Anne of Cleeves die de vierde vrouw wordt van Henry VIII is ook al een nichtje van Anne en Mary Boleyn. I just can't wait... (alleen ga ik het toch eerst op de kop moeten tikken, die keer in Waterstone's heb ik een ander boek meegebracht, gesitueerd ergens in de jaren 20). Maar dus een aanrader voor liefhebbers van historische fictie!

You Might Also Like

2 reacties

  1. Wijs hé. Ik heb het ook graag gelezen, en was ook benieuwd naar meer, maar vreesde een beetje dat ik er te veel in zou verdwalen. De film heb ik evenmin gezien, omdat ik bang ben dat ze die totaal om zeep vercommercialiseerd hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn dochter was ook dol op dat boek. Zelf heb ik het nog niet gelezen (noch de film gezien).

    BeantwoordenVerwijderen