Houdt het dan nooit op?*

Ik zou ons perfectionistisch kunnen noemen, maar eigenlijk zijn we gewoon lomp, vrees ik. We hangen een paar latjes aan het plafond om de ba...

Ik zou ons perfectionistisch kunnen noemen, maar eigenlijk zijn we gewoon lomp, vrees ik. We hangen een paar latjes aan het plafond om de barstjes die er nog moeten komen al preventief te verbergen, in de keuken wordt het silicone wegens lager plafond en als het zover is, staan we al weer in ons verfkleren retouches aan te brengen, niet op één of twee plaatsjes maar grote stukken over zowat de hele kamer. Een lekker lang weekend in de rommel, want nu we toch bezig zijn, halen we hier ook een vlek weg en daar was nog een putje. Enfin, maandag stond ons huis overhoop. En op dat moment gaat de bel. Allez, ze moesten kloppen want de bel doet het niet. De schoonouders waren naar de innovation geweest, dus waren ze in de buurt... Ik had eindelijk weer wat plek in de keuken dus was ik nog volop bezig met mijn diepvries vol appelmoes te steken, ik wou nog een cake bakken, en.... Oh ja, ons huis stond volledig overhoop, had ik dat al verteld? Ik moet straks naar de les, dus doe ik toch maar een beetje door. Ja, zij maakt ook altijd appelmoes voor in de diepvries. Ik glimlach beleefd. Ach, onze stoeltjes, ja die zien er wel gemakkelijk uit in onderhoud. We gaan even in de living zitten. Blijft dat kader daar staan? Heel ons huis staat overhoop en zij kijkt naar een kader. Een kader met een affiche van Sophia die ergens in december in de Vooruit kwam spelen. De kader stond vreselijk in mijn weg in de keuken, maar dat was tijdelijk want we waren aan het schilderen en nu staat hij in de living, voorlopig. Net zoals er veel dingen voorlopig ergens staan. Voorlopig staat er een leren zetel, maar die verdwijnt. Voorlopig staat er een kast, maar die vliegt buiten. Ze stinkt als je ze open doet, allez als je ze open krijgt, want bij mij wil ze niet mee. Maar zij vond hem er wel goed staan, net zoals de kast en de zetel. En of we geen kader uit Egypte wouden? Je weet wel, van die toeristische dingen die blinken met piramides op? Nee, spijtig dan zou ze ze wel op de rommelmarkt zetten.


* een retorische vraag. Ik was al blij dat we dinsdagavond weer een opgeruimd huis hadden. Nu nog mijn spullen verhuizen.

You Might Also Like

0 reacties