Van verf

Ik kreeg een pak goede raad , primer (priemer zeggen ze bij VTM bij EHBL ofzo), schuren tussen de lagen,... inclusief rondleiding in het klu...

Ik kreeg een pak goede raad, primer (priemer zeggen ze bij VTM bij EHBL ofzo), schuren tussen de lagen,... inclusief rondleiding in het klussersimperium. Ik begon er vol goede moed aan, maar je weet hoe dat gaat. Eerst moet je alles afdekken, plastiek over de kasten, dat gaat nog snel dan de plakband boven halen en beginnen plakken. Al gauw denk je: daar heb ik geen plakband voor nodig maar eens je bezig bent en de eerste vlek gemaakt is, denk je daar anders over. En dan komen al de situaties uit die slapstickfilms: hand in de verfpot, stempelen bij elke stap die je doet,... Ik zag ooit een film over een koppel dat ging verbouwen en voor ze het wisten moesten ze het hele huis onder handen nemen. Zo lijkt het ook wel een beetje. Alles was in principe geplamuurd, maar toch merk ik nog putjes. Misschien ben ik nu te streng? Geen idee, maar ik heb ze wel gevuld. Eigenlijk had ik zin om er meteen de kleur op te gooien, maar uiteindelijk heb ik ook eerst de retouchekes op het plafond gedaan. En dan was het tijd, de telenetman was druk in de weer en het ging toch niet lukken om de verfwinkel nog open te vinden. Dus haalde ik mijn staaltje boven. Aangezien het uit de verfmengmachine komt, zou ik er toch drie vierkante meter mee kunnen doen volgens de instructies. En toen sloeg de schrik me pas echt om het hart. Mijn ervaring met schilderen op muren is er altijd één van schilderen op vliesbehang en dat is toch anders dan rechtstreeks op de pleister. Ik wou een pittige kleur, maar is het dit wat ik wou? En al die strepen, verdwijnen die bij het uitdrogen? Het is maar de eerste laag hou ik me voor, straks de tweede en de resterende vlakken. En misschien straks ook een foto als het droog is, ofzo. De kat keek alvast bedenkelijk naar al die drukte en de muur.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Pleister heeft nogal de gewoonte de verf goed op te zuigen (en doet dit niet overal even gelijjkmatig), vandaar dat men het gebruik van een primer aanraadt.
    Met de volgende lagen zou je een egale vollere kleur moeten bekomen.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen