Van kinderen

Kijk en kijk , ik snap dat dus niet goed. En ja, ik weet waar ik het over heb. Wij wonen tegenover een school, 's morgens horen we de k...

Kijk en kijk, ik snap dat dus niet goed. En ja, ik weet waar ik het over heb. Wij wonen tegenover een school, 's morgens horen we de kinderen op de speelplaats, ook al hebben we akoestisch glas boven. 's Avonds worden ze opgehaald en is het wel eens druk. In de zomer is er kinderopvang en hoor ik spelende kinderen. Maar mijn radio staat de hele dag op, dus wat kan het mij storen? In mijn straat spelen de buurkinderen ook. Dus overdag is er wel eens wat lawaai: er wordt gehold, getierd, gelachen,... en ik heb dat graag. Zelfs als ze onze nieuwsgierige kat van achter het raam wat plagen moet ik glimlachen, ook al is dat misschien de reden dat die bloempotjes geen lang leven beschoren was. Ik speelde als kind vroeger op straat in de wijk. Ik vind het wijs dat dat ook in Gent kan. Wat willen we? Willen we ze stil houden? laten we ze dan voor tv of het internet zetten en achteraf met studies komen aandraven dat ze niet fit zijn, te dik worden, niet sociaal zijn, blootstaan aan allerlei internetcriminelen,.... Laat kinderen toch gewoon kinderen zijn en daar hoort nu eenmaal wat lawaai bij. Voor gierende kinderen in de supermarkt "mamaaaa, ik willll" of op de trein ben ik dan weer wel onverbiddelijk: storend. Dan zucht ik eens diep en hoop ik dat ik mijn kinderen betere manieren leer, ooit.

You Might Also Like

3 reacties

 1. Spelende kinderen, lang geleden dat ik dat nog gezien heb. Maar het zou mij ook niet storen, mocht mijn toekomstige woonplaats in de buurt van een school liggen. Na 16u of 17u is het lawaai dan toch ook gedaan?
  En het is wel prettig, zo'n lachende kinderen. Dat doet je denken aan je eigen kinderjaren :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me volledig vinden in wat je hier schrijft.
  Alleen heb ik wel respect voor moeders met huilende kinderen in de supermarkt. Nadat ik zelf eens honderd vieze blikken kreeg omdat mijn zoon een 'ik wiiiil'-concert van jewelste gaf (hij kreeg geen chips ). Moeders in de supermarkt moeten nog denken aan hun opvoeding en doorzetten, niet toegeven:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Annava, je hebt gelijk. Ik ging wat kort door de bocht, ik stoor me meer aan de mama of papa die dan begint te onderhandelen dan aan het kind dat roept.

  BeantwoordenVerwijderen