Knipperdeknipknip

Mijn lief heeft het niet zo op blogs begrepen, maar als het gaat over mensen die hij "kent" valt dat al een stuk beter mee en krij...

Mijn lief heeft het niet zo op blogs begrepen, maar als het gaat over mensen die hij "kent" valt dat al een stuk beter mee en krijg je zo'n gesprek.
- Sandra is naar de kapper geweest...
- Ach, heb je haar gezien?
- Nee, maar Michel heeft er over geschreven (hij rolt ondertussen met de ogen). Ik moest er echt van lachen zo over moderne coupkes en woelratten en scheermesjes...
- Ja, maar met een scheermes ziet dat er misschien wel een paar dagen goed uit, maar dan beginnen die haartjes er door te komen.
- (verbaasd) Was dat ook zo bij mijn kapsel? Want ik ga naar dezelfde kapper.
- Nee, maar... je bedoelt toch een tondeuze?
- Nee, een gilette.
- Dat is iets anders, nee, het zag er goed uit je haar, nu nog trouwens.
- Ach, ik weet niet, het heeft wat droge punten enzo.
- Nee, het is leuk.

Dat was eergisteren. Gisterenmorgen krijg ik een inval, ik neem de telefoon, en meteen een afspraak dezelfde avond. Mijn normale kapper is gevallen, maar hij wil het zelf wel doen. De woensdag is hij in Gent aanwezig. Ik ben een beetje opgewonden, een bekende kapper en al. Ik moet even wachten terwijl hij de jongedame voor me onder handen neemt, een kwartier werk en dan is het aan mij. Hij neemt de schaar, en slechts efkes het gilette en geeft me een braaf coupke, de enige moderne dingen snijdt hij weg, ik verlaat een beetje teleurgesteld de kapper. Ja, je kan zien dat ik naar de kapper ben geweest, maar het is niet dat waw-gevoel dat ik bij haar wel krijg. Ach, misschien had hij wel gelijk om mijn krullen wat langer te houden, bij een kort kopke is dat het eerste waar ik me aan erger als die er door breken.
En het is toch wel discriminatie zoals Lien zegt: 37,90 euro enkel voor knippen, als ik het bij haar laat doen ben ik er met 27 vanaf. Woensdag is dus geen goede dag om naar de kapper te gaan.

You Might Also Like

0 reacties