hm, dus toch

Toch verkeerd, ik begon het al te ondervinden bij de tweede laag, die strepen verdwenen niet. Het kleur went wel. Zelfs de kat kijkt niet me...

Toch verkeerd, ik begon het al te ondervinden bij de tweede laag, die strepen verdwenen niet. Het kleur went wel. Zelfs de kat kijkt niet meer verschrikt op. De fout? Wel de verfrol, ik vond hier de oplossing van mijn probleem:

De keuze van de rol hangt echt af van de soort verf waar u mee gaat schilderen. Een kortharige mohairrol is geschikt voor zijdeglanzende muurverf. Een vachtrol met middellang haar is ideaal voor het aanbrengen van matte muurverf. Schuimrollen zijn niet aanbevolen voor gewone muurverf want door hun sponsachtige textuur ontstaan blaasjes in de verflaag die kunnen openbarsten en een oneffen, sinaasappelhuidachtig resultaat geven.


En de eerste lagen heb ik, jawel met een schuimrol aangebracht. Voor het lichtere gedeelte ben ik al overgestapt op een vachtrol en het is een wereld van verschil. Iets zei me dat ik verkeerd bezig was maar ik wist niet meteen wat. De derde laag wordt met de goede rol aangebracht, dat is zeker. Gelukkig is er nog voldoende verf over.

Toen ik in de verfwinkel zei dat ik zo'n 30 m² wou schilderen in de lichte kleur, raadde hij me een pot van vijf liter aan. Thuisgekomen lees ik dat 1 liter 13 m² zou moeten dekken, rekenen en tellen. Ik weet al welke kleur de gang zal hebben, of misschien toch de living in iets donkerder. Eerst zien hoe het uitvalt.

You Might Also Like

6 reacties

 1. als ik ooit verf, laa tik het mijn nonkel doen, die is profesioneel verver...
  'tzal gaan wezen da tik om kosten te besparen mijn eigen muren ga verknoeien :-)
  niettemin: some people zijn handiger dan mij waarschijnlijk :-) veel succe snog!
  en merci voor de award btw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verknoeien? Bedankt jeronimo voor het vertrouwen. Ik zit meer met de combinatie van kleuren in. Gisteravond vond ik het niet slecht bij het licht van de frigo, maar deze morgen kan ik er al beter mee leven. En professionele schilders? Sorry maar als ik zie wat voor prutsers mijn ma over de vloer heeft gehad en de prijs, wel dan kan ik dat ook en zonder vlekken achter te laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laten we maar hopen dat het goedkomt :)

  Ik heb trouwens nog een grote pot gele verf staan thuis. Ook veel te veel aangekocht voor mijn kleine kot, dat uiteindelijk aan één laag genoeg had.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Merci voor de tips, zal van pas komen als we straks die kamer gaan verven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat klopt dan hé, van die 5 liter: per couche heb je 2,2 liter nodig.

  twee lagen, is 4,4 liter. een pot van vijf is dan uw beste gok.

  waar heb jij je verf gekocht, trouwens? want bij ons in de verfwinkel krijg je de juiste rol altijd aangewezen. enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 30 m² is al twee lagen gerekend en dat had ik ook gezegd, het maakt niet uit, we geraken het wel kwijt, muren genoeg. Bij Vanac Colors gaan wij verf halen, lekker dicht en doenbaar van prijs. Tja, wij hebben zo veel rollen liggen dat we er geen nieuwe gingen kopen en ik dacht dat zo'n kleintje wel praktisch was. In de late namiddag leg ik er een laag in roze met de goede rol op. Bij de lichte kleur ziet het er ok uit. Morgen alles opruimen en vrijdag de hele dag naar een trouwfeest.

  BeantwoordenVerwijderen