Over kleuren

Ik weet wel beter dan me in dergelijke discussies te mengen. Ik had me zaterdag via een tijdschrift ingeschreven voor een workshop met Jakl...

Ik weet wel beter dan me in dergelijke discussies te mengen. Ik had me zaterdag via een tijdschrift ingeschreven voor een workshop met Jaklien Van Craen. Voor wie ook nooit naar VTM kijkt, al negen jaar doet ze de voor en na in Huis&tuin, maar bij VTM hebben ze zo'n regel over leeftijd en op tv komen. Los daarvan is ze freelancer bij Levis en kiest ze daar kleuren. Dus werd het een dag vol tips, hoe komen ze bij de kleuren van de nieuwe collectie, hoe stellen ze de collecties samen, hoe gebruik je die kaarten,... Sommige van de tips kende ik al, omdat ik pakweg vijf jaar geleden ook al een workshop gevolgd heb. Andere waren nieuw. De workshop van toen ging meer over technieken, nu was het vooral kleur kiezen. We waren met uitzonderlijk weinig volk waardoor het bijna persoonlijk advies werd van Jaklien en Mich (stylist bij Sanoma).

Voor de living hadden we nog niet echt een idee, dus dit was de ideale kamer om de oefening mee te beginnen. Blader door tijdschriften en zoek de sfeer die u wil creëren. Daarna waren er de standaardvragen: lichtinval, kleur meubels en dure stukken,... om de kleuren bij die sfeer te kiezen. Toen ik het achteraf razend enthousiast aan mijn liefste vertelde blokkeerde hij op mijn foto's. Ik had twee foto's met voornamelijk blauw van de zee, een meer,... foto's die volgens mij rust uitstralen, wat ik wil dat onze living doet. De kleuren die ik koos waren wol uit de Au Naturel, korianderzaad uit secrèts du potager en mineraal uit Colors of Karma. Allesbehalve blauw dus. Ik moet wel toegeven dat we geluk hadden dat mijn lievelingscollectie Secrèts du potager ook tussen de collecties stonden waar we uit konden kiezen.

Voor de tweede oefening koos ik de woonkamer-keuken, twee ruimtes die eigenlijk in elkaar overlopen. De keuze voor de gekleurde muur in de keuken laat geen twijfel over: Salade Lollo rossa, maar dat wist u al. Voor de tweede muur in de woonkamer dan, had ik al een staaltje peulerwt laten maken, maar ik had het nog niet mogen testen van mijn liefste. Eerlijk gezegd twijfelde ik er ook een beetje aan, maar ik kon alle kleurtjes testen en zowel Jaklien als Mich beaamden mijn initiële keuze, wat wel een goed gevoel heeft. Korianderzaad en wol zijn ook hier de draagkleuren, wat al bij al niet te veel verschillende kleuren oplevert.

Niet echt het voorstel dat mijn liefste voor ogen had, maar geloof me of niet, hij is aan het bijdragen. Het geld voor de workshop was dus ook zonder de lekkere lunch, het vele advies,... niet voor niets geweest. Vermoedelijk wordt het sepia in plaats van mineraal, maar daar kan ik wel mee leven.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Onze muren zijn gewoon wit. Net als het plafond. Veel gemakkelijker om te schilderen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen