boekentristesse

Je kent het wel, je passeert aan een boekenwinkel en denkt "niet binnengaan", daarna "niet kopen" en voor je het weet st...

Je kent het wel, je passeert aan een boekenwinkel en denkt "niet binnengaan", daarna "niet kopen" en voor je het weet sta je buiten met drie nieuwe boeken, zoals ik deze middag bij Waterstone's (de nieuwe Hornsby in een fameuze 3 for 2 actie) en dan "zeker lezen".
Bij de Standaard werd een lijstje blufboeken opgesteld, boeken waar je mee uitpakt, in je kast, bij vrienden. Ik heb het lijstje overlopen en dit is het resultaat:
- 5 staan in mijn kast zonder dat ik ze gelezen heb (waaronder slachthuis 5 en De blikken trommel, ergens in een reeks bij die andere krant en De verborgen geschiedenis van Donna Tartt)
- 5 staan in mijn kast en heb ik effectief gelezen (Lolita, De ondraaglijke lichtheid van het bestaan en 1984, in een reeks bij die andere krant, jawel, maar ook Houellebecq waar ik zowat alles van gelezen heb en de Wereld volgens Garp die ik trouwens iedereen kan aanraden)
- 10 heb ik gelezen maar niet gekocht, geleend in bib of vrienden (waaronder The hitchhiker's guide to the galaxy, wilde zwanen, kartonnen dozen, bonjour tristesse, smilla's sense of snow, generatie x (ook al heb ik andere Coupland boeken))

Totaal: 20 boeken, één op vijf. Alleen pak ik er nooit mee uit tegenover vrienden of op recepties, ik kan ze hoogstens herinneren als gelezen of situeren. Doet me denken aan het middelbaar waar we zo een lijstje korte inhouden voorgeschoteld kregen.

Via Appelogen

You Might Also Like

1 reacties

  1. Oooh, zalig zo'n lijst! Ga ik me morgen ook eens in verdiepen zie. Ha, ik kijk er al naar uit!

    BeantwoordenVerwijderen