No butterfly, prutser on the interweb

Ivan noemde me vorige week een internaut, en dat in één adem met i. die daar wel degelijk iets van af weet, want zo komen de boterhammen b...

Ivan noemde me vorige week een internaut, en dat in één adem met i. die daar wel degelijk iets van af weet, want zo komen de boterhammen binnen. Ik schudde het hoofd: ikke toch niet? Maar ik moet toegeven dat ik me in een veilige omgeving wel uit de slag kan trekken. Cryptisch? Voor Gentblogt doe ik af en toe de planning, het klaarzetten van artikels, toevoegen van tags (voor de zoekmachine), toevoegen van foto's,... Ik heb daar een fantastische uitleg over gekregen van Michel die de kunst verstaat van iets simpel uit te leggen zodat ook ik het begrijp. Bovendien zijn er veel codes die gewoon gekopieerd kunnen worden en met een kleine aanpassing werken. En dan nog roep ik hem of Bruno wel eens te hulp. Hoe krijg ik een googlekaart in een artikel? Bijvoorbeeld In het begin kreeg ik die dan op een presenteerblaadje, maar dan protesteerde ik: hoe moet dat? De mailtjes heb ik zorgvuldig bewaard en hoewel ik sommige dingen nu kan zonder kijken is het wel handig om te weten dat ze in mijn mailbox zitten. Zijn post over html wordt er ook zo eentje. Ik durf wel eens prutsen in de template van dit blogje, meestal trial en error, kijken hoe iets er uitziet zoals ik het wil en dan kopiëren naar een andere plaats. Een beetje zoals ik omga met de wiki van Het Project: kijken wat de code is voor een nieuwe pagina, zo'n soort indeling en dat dan kopiëren met een kleine aanpassing naar de plaats die ik wil. Een veilige omgeving, waar in feite de grote lijnen al vast liggen en ik in de marge nog wat kan rammelen/prutsen. Lezen lukt tot op zekere hoogte, maar vraag me niet om zelf iets te schrijven.

Enne, Veerle, ik denk dat een shoutbox, een plaats in de kolom is waar je de laatste reacties kunt op zien, wie ze gegeven heeft en op welk artikel, maar ik kan me ook in de naam vergissen.

You Might Also Like

3 reacties

 1. een shotubox is een chatboxachtig din waarin bezoekers een reactie kunen achterlaten op je site zelf dus niet in de reacties op een artikel
  het aantal karakters is zo beperkt gelijk een sms meestal
  zie mijn blgo, maar t'kan zijn dat ik mijn twee shoutboxen ondertussen verwijderd heb, ik weet dat niet van buiten lol

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prutser op het web? Euh, precies wel, want bij deze post staat de datum 25 mei 2008. En nu lees ik net in Bloglines een verse post van jou die ik niet op je blog zelf zie staan?

  Misschien dat een keer refreshen helpt, ik zal es proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ jeronimo, hoe noemt men zo'n ding dan voor commentaren?

  @ Liza, betrapt. Ik zet soms dingen in draft met de bedoeling die ooit nog eens te gebruiken en gemakkelijkheidshalve zet ik daar dan een latere datum op zodat ze van boven in het lijstje blijven staan, ik zou dat ook via concept kunnen opvragen, maar dat is een klik meer.

  BeantwoordenVerwijderen