How old?

Het was zowat de meest gestelde vraag op onze wandeling vorige week door Brusssel: "How old is that building?" Euch, geen idee erg...

Het was zowat de meest gestelde vraag op onze wandeling vorige week door Brusssel: "How old is that building?" Euch, geen idee ergens uit de jaren vijftig of zestig. "So old."
Echt van sommige dingen weet ik dat gewoon niet, van andere is het schaamtelijk dat ik het niet weet. Van wanneer is het stadhuis bijvoorbeeld?
En dan komen op het Muntplein, waar ze een heel gebouw naar beneden gehaald hebben en de facade hebben laten staan, Michel heeft er ergens foto's van, maar ik vind ze niet direct in zijn archief. In ieder geval ik vind dat dus wel indrukwekkend, mijn Amerikaanse achternicht was maar matig onder de indruk: "waarom doen ze nu zoiets?" Tja, omdat ze het een mooi gebouw vinden en het beschermd is. Ik zie dat mijn woorden niet veel indruk maken, dan zet je toch iets nieuws en mooi zie ik haar denken, maar bij mij roept het eerder doembeelden van nieuwe betonnen blokken op.

You Might Also Like

0 reacties