[wijvenweek] shoppen, brrr....

Ik ben geen fan van shoppen, en voor u meneer, het hoofd meewarig begint te schudden en hierbij zucht: "zal wel, zal wel..., zeggen ze...


Ik ben geen fan van shoppen, en voor u meneer, het hoofd meewarig begint te schudden en hierbij zucht: "zal wel, zal wel..., zeggen ze allemaal". Om maar te zeggen, dit thema ligt me dus niet zo goed, ik begon al te vrezen voor een mannelijke kant, maar de eerste berichten stelden me meteen gerust. Ook Sarah en Tantieris houden niet van shoppen, tenzij in de fnac en consoorten. Count me in. Trouwens ze krijgen hier een linkje omdat ik ze wel lees en er maar niet in slaag om mijn blogroll aan te passen, maar terug naar het shoppen.

Vitrines lekken is aan mij niet besteed, geld uitgeven wel. En liefst op korte termijn en bij momenten ook wel veel. Cd's en boeken vallen hier onder, maar ook kleren en schoenen. Als ik het in mijn kopke krijg, dan wil ik hier en nu een nieuwe outfit van kop tot teen, en wel direct. Winkel in, winkel uit, als het moet. Altijd snel, weliswaar want ik zie het in één oogopslag of ze iets naar mijn goesting zullen hebben en dan hoef ik niet alle rekken langs te gaan en ale kapstokken te beroeren. Ik zie het meteen, mijn buikgevoel heeft me nog nooit in de steek gelaten. Maar oweee als ik haar tegen kom, je weet wel, die verkoopster, Angelique komt ze tegen bij de productjes, ik steevast bij de paskotjes. Je kent misschien het gevoel: wel of niet passen, het eeuwige dilemma, toch maar richting paskotje, laagjes uit, nieuwe laagjes aan en dan geen spiegel. Grmmbbl.... Het kledingstuk lijkt te passen, maar de enige zekerheid is buiten: de spiegel. Op kousenvoeten schuifel je naar buiten en daar ligt ze op je te wachten: "hmmm... een beetje te klein, nee?" Luid genoeg, zodat andere vrouwen die ook met de moed in de schoenen de spiegel monsteren je bekijken, opgelucht dat zij ontsnapt zijn. Wel, daar eindigt voor mij de leute. Waarom verzetten we ons met zijn allen niet tegen dergelijke sadistische winkels zonder spiegels in paskotjes? En vooral waarom zijn we niet wat liever tegen elkaar bij het paskotjesritueel. Niemand lijkt het leuk te vinden, een compliment van een vreemde kan dan wonderen doen. Ach, ik weet ook wel dat er andere verkoopsters bestaan, in sommige winkels vraag ik steevast hun advies en loop ik gegarandeerd op wolkjes buiten. Oh, ze durven natuurlijk wel zeggen dat het te klein is, daarom vind ik ze ook zo goed, maar ze doen het op een andere manier.

En dan is er natuurlijk nog postorder, valt dit ook onder shoppen? Tja, dan ben ik een vrouw. Ik kijk elk seizoen reikhalzend uit naar "den boek", al van toen ik het over "driesuisjes" had (omdat ik pas kon lezen) ben ik verkocht aan die dingen. Ik zweer echter bij La Redoute, ik heb er het perfecte jeansmerk in gevonden waar ik al menig broeken versleten heb en ik kan die gewoon in mijn eigen badkamer aanpassen. Ook kleedjes, rokjes, lingerie,... wordt in die witte zak bij de supermarkt opgehaald en als het moet ook terugbezorgd. Geen blikken, maar ook niet flaneren met overvolle zakken in de winkelstraat.

Dit is een postje in het kader van wijvenweek. Blijf hier vooral niet hangen, en check ook wijvenblogs.be voor meer van hetzelfde, maar dan helemaal anders.

You Might Also Like

6 reacties

 1. hihi, ik zei dat ook vroeger: den driezwies ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor het linkje, natuurlijk ;-), ik lees u ook elke dag.
  En idd, hip hip hoera voor de fnac en consoorten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar kijk ook geen fan van shoppen :) nice!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mijn zus bestelt ook via la redoute

  ik vind dat raar ge meot het toch eerst passen om te weten of het goed zit?

  zelf bestelde ik vroeer t-shirts van deathmetalgroepen viapostorder wegens amper te verkrijgen in de winkels en if so te duur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, kocht ik vaak via postorder (zij kregen de catalogus in de bus), maar nu vind ik het eigenlijk fijner om alles eens te passen voor ik het koop...Hoewel ze bij La Redoute wel altijd heel erg leuke spullen hebben. Mmmm, misschien toch eens overwegen om de catalogus aan te vragen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik dacht... de meeste vrouwen zullen wel echte shopfanaten zijn, maar blijkbaar niet. Ik ben nog zo geen uitzondering :)
  bedankt voor je reactie op mn blog

  BeantwoordenVerwijderen