B&B: Ma

For English scroll down "Jij hebt ook niet leren breien van je mama?" Ik kijk een beetje verbaasd. Het is zo'n trein 's m...

For English scroll down
"Jij hebt ook niet leren breien van je mama?"
Ik kijk een beetje verbaasd. Het is zo'n trein 's morgens waar je maar ergens op de grond gaat zitten en er het beste van probeert te maken. Ik was bezig aan die verschrikkelijke rij 43 van Secret of the stole ii.
"Je zou je breinaalden anders vasthouden", verduidelijkt ze. "Onder je oksels."
Nu begrijp ik het, ik krijg er wel vaker commentaar op, meestal in de breiles. Maar het lukt me niet meer om die breinaalden onder mijn oksels te houden, vroeger wel maar toen was het te strak. Dus nu op zijn Amerikaans. Zij breit met rondbreinaalden, wat minder plaats inneemt in de trein maar ik vind dat geen goede reden om het eens te proberen. Zoveel mensen val ik niet lastig denk ik. En of ik wist dat er een nieuw breicafé was in de vooruit? En ja, het is niet tof dat het overdag is. Maar er was wel een raportage op het Project.

***

"It certainly wasn't your mother who taught you to knit?"
I looked a bit surprized. It was one of those trains in the morning where you simply sit on the floor and think of better times. I was doing that horrible row 43 of the Secret of the stole ii.
"You would hold your needles differently", she explains. "under your armpits". Now I understand, I regularly get commented on that, mostly in knitting class. I used to hold needles under my arms but then it was too thight. So now I do it the American way. She uses circular needles, less space needed on the train. Not a good reason to change I think because I believe I don't bother that many people. And if I knew there is a new knitting café? And yes, it's not fun to be during daytime. But I wrote something for gentblogt (in Dutch).

You Might Also Like

1 reacties

  1. Toen ik een artikel schreef voor aalstblogt over dikke truiendag en de tientallen lln die de grootste trui van vlaanderen hebben gebreid, moest ik denken dat breien inderdaad helemaal weer in is precies ;-)

    BeantwoordenVerwijderen