Passage

Els heeft zo de gewoonte om mensen enthousiast te krijgen, een mooie eigenschap. Misschien was het haar verwijziging naar Britse series die...

Els heeft zo de gewoonte om mensen enthousiast te krijgen, een mooie eigenschap. Misschien was het haar verwijziging naar Britse series die het hem deed, feit is dat ik lid ben van de leesgroep in de bib. Op de eerste bijeenkomst mochten we kiezen tussen drie boeken, heel democratisch maar het werd het boek waar ik absoluut geen zin in had. Nu 65 pagina's later weet ik waarom, alleen heb ik er nog 200 ofzo voor de boeg en zaterdag is het zover. Om het nog erger te maken, kreeg ik deze morgen een mail van onze leesbegeleider (of hoe je haar wil noemen) of ik een passage kan aanduiden die me raakt. Euh, nee, dus, ik vind er niks aan. Elegy for Iris, ik lees het in het Engels omdat ze deze versie wel nog in de bib hadden en het is zo raar om een Engels boek in het Nederlands te lezen. Het verhaal? Iris Murdoch is een bekende schrijfster die alzheimer heeft en zich zelfs niet herinnert dat ze zoveel boeken heeft geschreven. Het boek wordt door haar man geschreven. O ja, het is echt gebeurd. Nog een paar avonden op de trein en hopelijk lukt het me dan wel om er nog iets uit te halen.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Is dat een nieuw boek want ik zag enkele jaren geleden de heel mooie film "Iris", met o.m. Judi Dench en Kate Winslet over haar aftakeling van Alzheimer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het compliment. Maar als iemand halverwege géén zin heeft in een boek heeft enthousiasmeren weinig
    zin. Zelf lees ik wel graag (auto)biografisch werk. Iris Murdoch is een schrijfster wier werken ik nogal veel in de bibliotheek van mijn moeder aantref. Wellicht is het boek dat jullie lezen boeiender voor de fans van de schrijfster?

    BeantwoordenVerwijderen