mijn ma in Gent

Mijn ma en haar man zijn vandaag naar Gent gekomen. Niks bijzonders zal u denken, hun dochter woont in Gent... Mis, mijn ma is hier in de ze...

Mijn ma en haar man zijn vandaag naar Gent gekomen. Niks bijzonders zal u denken, hun dochter woont in Gent... Mis, mijn ma is hier in de zes jaar dat ik officieel in Gent woont welgeteld twee keer geweest. Vandaag is dus de derde keer en ik heb hemel en aarde moeten bewegen maar mijn neef en petekind van haar man trouwt vandaag in Gent. Mijn tante vond het alvast een schitterend idee toen we hen op het stadhuis gingen begroeten.
En dus ben ik al een dag met hen op schok, niet te veel te voet en hoor ik niks anders dan "goh, het is hier toch groot" en "zo veel volk" en "al die auto's" om nog te zwijgen van "goh, gaan wij dat vinden vanavond" en "ik zou hier toch mijn weg niet vinden".
Eigenlijk moeilijk te geloven dat ik mij hier zo thuis voel en je mij zo op een trein richting weet-ik-veel kunt sturen.

Maar dan komen we in de buurt van het stadhuis en dan is het van "waar zijn hier de flikken? zo met die beelden?" Ik wijs het politiekantoor aan. Een zucht van herkenning, idem op de Korenlei. Andrea Croonenberghs loopt op die brug, blijkbaar. En dan komt er ook een beeld van de Graslei. Ofzo...

You Might Also Like

3 reacties

 1. Voel ik daar een dagje flikkendag aankomen volgend jaar
  * pierre duikt weg en kan nog net de gouden gids ontwijken*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De gouden gids ligt al bij het oud papier. Maar ze keek inderdaad een beetje teleurgesteld toen ik zei dat ik daar nooit naar toe zou willen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je je ma de mooiste stad van België leert kennen.
  Verder ben ik nog steeds fervent tegenstander der verheerlijking der flikken.

  BeantwoordenVerwijderen