FF07

Stil? Tja, er is het filmfestival natuurlijk en ik heb verlof! Gisteren stonden oorspronkelijk vijf films op mijn lijstje, het zijn er drie...

Stil? Tja, er is het filmfestival natuurlijk en ik heb verlof!
Gisteren stonden oorspronkelijk vijf films op mijn lijstje, het zijn er drie geworden. De eerste heb ik laten vallen omdat ik mijn verslag voor Gentblogt af wou, plichtsbewust en al. Maar toen ik de commentaren na de film hoorde had ik wel een beetje spijt. The mark of Cain blijkt dus de moeite.
Auf der anderen Seite van de regisseur van Gegen die Wand ligt wat moeilijk. Gegen die Wand vond ik fantastisch, explosief, dynamisch, schokkend etc. Maar deze film is me iets te lang, drie hoofdstukken die het einde al wat verklappen,... een kwartiertje minder was niet slecht geweest, maar zeker geen slechte film.
This is England wordt enkel tijdens het Filmfestival gedraaid, tenzij ze alsnog een distributeur vinden. Het is een eerder luchtige film maar met een heel gemene ondergrond. Ik was er efkes niet goed van en aangezien ik ondertussen opgevangen had dat de film die ik wou zien ging over jodelen in Zwitserland leek een wandelingetje me meer aangewezen.
En dan was er ook nog Vivere, ook al een film zonder distributeur en dat is eigenlijk jammer. Het is zo'n film die perfect in de Studioskoop kan draaien, waar je dan naar toe gaat met een vriendin en achteraf het liedje uit je hoofd probeert te krijgen bij een warme chocomelk (al dan niet met een scheut rum) in de polé polé. Een beetje zoals die Franstalige film over engelen, de titel ontsnapt me.

Volledig verslag van mijn hand van de drie films trouwens ook bij Gentblogt.

You Might Also Like

0 reacties