Groenten van de maand: september

Ja, september is al halverwege, maar laat dat de pret niet bederven. De eerste weken konden wij trouwens geen groenten kiezen want we namen ...

Ja, september is al halverwege, maar laat dat de pret niet bederven. De eerste weken konden wij trouwens geen groenten kiezen want we namen het groentenabonnement over van San en Wies. Elke donderdag mogen ze hun pakketje groenten en fruit van de wassende maan afhalen. Het was een toffe kennismaking met de formule. We hebben een paar groenten ontdekt (radicchio), maar ik betwijfel of de formule ons in de huidige omstandigheden wel ligt.

Maar vind je deze maand in de winkel uit België: andijvie, aubergines, bleekselder, champignons, chinese kool, courgettes, groenlof (of suikerbrood), knolselder, komkommer, koolrabi, maïs, oesterzwam, paprika, pompoen, prei, radijs, rammenas, rode biet, rode kool, savooi, sla, snijbiet, snijboon, soja, spinazie, tomaat, tuinboon, tuinkers, ui, venkel, witte kool.

Bloemkool en broccoli zou je ook moeten vinden maar in mijn groentenwinkel zeiden ze dat er de gekste prijzen worden betaald voor wat dan maar beschikbaar is op de veiling.

Als fruit zijn er appels en peren in alle soorten en maten, druiven, frambozen, meloenen en pruimen.

Neem een kijkje op de boerenmarkt zou ik zeggen.

You Might Also Like

0 reacties