Willen en kunnen

Mijn vorige werkgever is gisteren veranderd van naam. Het is een beetje zoals met een voetbalploeg die blijft verliezen, je verandert van tr...

Mijn vorige werkgever is gisteren veranderd van naam. Het is een beetje zoals met een voetbalploeg die blijft verliezen, je verandert van trainer en dan wordt alles beter. Hier zal het wel zijn: je verandert van naam en iedereen vergeet alle negatieve associaties. Toen ik de nieuwe naam hoorde, vond ik het wennen.
Ja, het leek op actief en activerend (eindelijk?), maar wat met dat tweede deel? "blijven lachen"? Iemand zei me dat het deed denken aan die yoghurtjes en dat opgezwollen gevoel. Maar het is de iris van het Brussels Gewest natuurlijk, zoals een tweede collega opmerkte. Een tweetalige naam met een Franstalige conotatie vond hij. Op de site zie je de foto's van mijn ex-collega's die allerlei beroepen uitbeelden, sommige ver verwijderd van hun echte functie en dan beeld ik me in dat je als werkzoekende die persoon tegenover je ziet die je op de site als die of die functie ziet. Raar... Ondertussen is de oude naam op meerdere plekken verdwenen van de site, maar op zich is de site niet veranderd en het was al zo'n gedrocht, zeker in de taal van Vondel.

You Might Also Like

0 reacties