Ouderwetse vrijdagavond

Gisteren moest mijn wederhelft autootjes controleren, dus had ik het rijk voor mij alleen, lees: de zetel en tv. Het werd dus werd een ouder...

Gisteren moest mijn wederhelft autootjes controleren, dus had ik het rijk voor mij alleen, lees: de zetel en tv. Het werd dus werd een ouderwetse vrijdagavond: een bezoekje aan de dvd-theek, wat wijn, chips. Na de ellenlange discussies over dvd's in Brussel en Gent is er nu eentje vlak bij mijn deur geopend aan prijzen die heel Brussels aandoen. Drie euro voor een dagfilm, twee euro voor een iets oudere film en die mag je dan ook nog twee dagen houden. "He, we zijn buren", zei de man toen hij mijn pas bekeek. Ik lachte beleefd en kon niet wachten om de film te zien, mijn type film, nu ik er de kans toe heb. Ik nestelde me in de zetel voor 103 minuten drama in het Deens.

Anklaget is een film die naar mijn mening te kort in de zalen draaide maar dat kan ook aan mij liggen. Buiten het filmfestival kom ik niet zo vaak in de bioscoop. De film is wat mij betreft een aanrader, misschien iets minder hard dan we gewoon zijn, maar toch.
Het verhaal? Een gelukkig gezin: man, vrouw, dochter in een huis in de fantastische stad Kopenhagen (ook al doet dat er niet echt toe). Hun puberende dochter doet moeilijk, ze praat weinig tegen haar ouders, de schoolpsychologe maakt zich zorgen, maar misschien is het wel de leeftijd? Wanneer ze de bom laat barsten, komt alles in een stroomversnelling: haar pa wordt opgepakt op beschuldiging van incest, zij naar een opvangtehuis,... En dan is het afwachten op het proces.

You Might Also Like

2 reacties

  1. dan raad ik je vollop "brodre - brothers" van suzanne brier aan, dezelfde school als lars
    met de verrukkelijke connie nielsen (tenzij ik em vergis)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een huis in de fantastische stad Kopenhagen (ook al doet dat er niet echt toe)
    Het doet er niet toe, inderdaad, maar Kopenhagen is meer dan een fantastische stad! Staat met stip op twee, na Gent natuurlijk ;-)

    BeantwoordenVerwijderen