Hij

Ik heb het altijd vreemd gevonden: mensen die jaren een koppel zijn geweest, op elkaar leken, elkaar aanvoelden, dingen samen deden... mense...

Ik heb het altijd vreemd gevonden: mensen die jaren een koppel zijn geweest, op elkaar leken, elkaar aanvoelden, dingen samen deden... mensen die na de breuk elkaar nog weinig te zeggen hebben. Als ik het groepje mannen de straat zie overlopen, herken ik hem meteen. Dat lijf dat nachten lang in mijn bed doordracht. Iemand stoot hem aan. Kent iemand onze geschiedenis? Reageer ik vreemd? Of wijst hij gewoon een vrouw met mooie benen aan? Hij draait zich om. Hij ziet er goed uit. Knappe vest. Hij heeft de baan die hij wou en die verdient blijkbaar niet slecht. We wisselen enkele beleefdheden uit. Kort. Voldoende. Hij is al lang niet meer de rebel waar ik voor viel. De bezitsdrang die hij mij verweet ademt zijn huidige vriendin in tienvoud uit. Ook in haar afwezigheid. Vooral in haar afwezigheid.

You Might Also Like

3 reacties

  1. Spijtig dat ik het moet vragen na zo'n mooie woorden, maar ik vat het niet: hoe kan je bezitsdrang uiten door je afwezigheid? (Heb erover nagedacht maar kan me er niets bij voorstellen...)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ik bedoelde is dat hij het moeilijk vindt om me tegen te komen en efkes te praten omdat zij daar lastig van wordt. Als ze er zelf bij is dan kan ze het nog wat "controleren" en duurt het gesprek ook niet zo lang, maar als ze er niet bij is, kan ze niks in de gaten houden, maar dat is ook niet nodig omdat hij al braaf als een hondje afgericht is.

    BeantwoordenVerwijderen