Metsers schrijven niet

Ze tateren honderd intuur. "Hun tong sniedt in lintjes", lijk we zeggen. Om zeven (!!!) uur deze morgen stond mijn broer voor de d...

Ze tateren honderd intuur. "Hun tong sniedt in lintjes", lijk we zeggen.


Om zeven (!!!) uur deze morgen stond mijn broer voor de deur, klaar om er in te vliegen. Op zich kan ik daar weinig tegen hebben, maar het blijft natuurlijk onmenselijk vroeg. Geen enkel probleem, hij heeft het isolatiemateriaal bij en terwijl ik verder ontbijt, brengt hij het materiaal ter plaatse. Nog efkes praten, wat drinken en we togen met zijn tweetjes naar boven. Uiteindelijk blijft mijn bijdrage beperkt tot praten, catering en heel veel luisteren.

Even voor de middag duikt een probleem op: als je op de balken op zolder die ik zo vlijtig behandeld heb osb-platen legt, liggen die redelijk plat in de breedte van de kamer (allez minder dan 0,5 cm verschil), maar in de lengte van de kamer is het verschil te groot (2,3 cm). Bovendien is mijn trapopening het hoogste punt, de vloer loopt af naar de straatkant maar ook naar de kant van de tuin. Tijd om er een expert bij te roepen: mijn pa wordt gebeld.

Uiteindelijk besluiten we de eerste twee platen aan de straatkant toch maar vast te maken, deze komen immers achter de nog te bouwen muur. De rest van de vloer zal op dezelfde hoogte van de trapopening gebracht worden. Ondertussen breekt mijn broer de vloer verder af tot bijna aan de trapopening en heb ik weer huiswerk tegen de volgende keer.

De teleurstelling is groot, want ik keek er naar uit om een vloer te hebben. En ook mijn broer steekt het niet onder stoelen of banken. Maar troost hij me, het zou anders te simpel geweest zijn...

You Might Also Like

0 reacties