mailindigestie

Bij het project hoort ook een mailinglijst om allerlei afspraken te maken, artikels te verdelen wanneer de planner er de zweep wil oplegge...

Bij het project hoort ook een mailinglijst om allerlei afspraken te maken, artikels te verdelen wanneer de planner er de zweep wil opleggen, mevrouw de voorzitter ons tot de orde roept, de speurneus olie op het vuur gooit,... Maar soms kan het aantal mails wel eens oplopen en wordt er hevig gediscussieerd. Een feestje organiseren vraagt de nodige afspraken. Als ik dan ’s morgens in mijn mailbox 80 ongelezen mails zie staan, wetende dat ik de avond voordien er ook zo veel verwerkt heb,of dat het er pijnlijk stil was op die mailinglijst toen ik aan het surfen was, slaat mijn hart wel eens over. Nachtdieren zijn het, die mannen! En vrouwen, vlug voor ze me er op wijst. Of deze voormiddag op minder dan een uur veertig mails!
Mijn wederhelft schudt dan onbegrijpend het hoofd. “Kunnen jullie dat niet anders oplossen? Waar vergaderen jullie dan over?“ Maandagavond na de romantische verhalen vroeg hij hoe ik eigenlijk wist dat er zoiets georganiseerd werd. Antwoord: de mailinglijst! Een positief punt voor de mailinglijst, maar ik denk dat ik maar beter verzwijg dat ik deze middag voor mijn vergadering (waar ik van onze grote baas ambetant mocht/moest doen) mijn creativiteit de vrije loop heb gelaten op een suggestie van iemand die er ook mee weg kan. Knetter zijn we volgens deze meneer. Ik durf er niet aan denken hoeveel mails dit zo oplevert bij mensen die er overdag niet bij kunnen. Vele korte berichtjes, soms één zinnetje, efficiënt zal wel anders zijn, maar plezant is het zeker wel.


En als je wil weten hoe al deze mensen en degene die ik vergeten ben er uit zien, kom je toch gewoon af!

You Might Also Like

8 reacties

 1. ik blijf erbij: gmail is de enige optie om die dingen bij te houden...
  alles netjes in conversaties geordend enzo...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Akkoord. Al doet gmail soms wat koppig, al de onderwerpen staan netjes geordend. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik blijf erbij, KNETTERGEK zijn deze mensenç

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja en ik ben al lang content dat mails in gmail per onderwerp toekomen. stel u voor dat elke mail apart arriveert!!! goed gevonden overigens: mailindigestie (gisteren was het wel drukjes hé)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eigenlijk klinkt mailindigestie een beetje te negatief, want ik vond het wel tof. Ik lees de mails gewoon per onderwerp, zo moeilijk is dat nu ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. :-) ik had er nog met een ict-collega over dt wij "overleg" plegen via de mailingslijst maar adt die "bevuidl" wordt door small talk of zelf talk die naam niet waardig en die zei dat is heel inefficiënt...ik zie daarop: kan wel zijn, maar in zo'n project is het wel nodig om aan small talk te doen kwestie van de band aan te halen en de mensen ergens ook anders te leren kennen
  ik vind die mailingslijst een schitterend werkinstrument
  een zelfde systeem pas ik trouwens professioneel ook toe aangezien we in een bepaald collega moeten beraadslagen en iedereen zijn akkoord met een voorstel moet geven. helaas is het daar puur zakelijke taal (en gelukkig amper een paar tientallen mails per week)

  ps: het anatal typefouten zou beperkt moeten zijn .lol

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat is nu zo typisch een mening van een ict'er die denken in breedband en andere bit-dingen. Small talk is gewoon noodzakelijk om een project als dit plezant te houden voor wie mee doet. Iedereen sprokkelt hier en daar wat tijd en dan is het al eens tof om gewoon te zeveren. Met mijn collega's op het werk gebeurt dat ook wel eens, we zien elkaar soms te weinig en een beetje afleiding zorgt nadien voor een hogere productiviteit, nah.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind zo'n lijst heel plezant op momenten dat ik tijd heb om ze bij te houden; leven in de brouwerij! Maar na enkele daagjes zonder internet kan het wel eens vloeken zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen